Educație

ADMITERE 2019 Cluj-Napoca domină fără drept de apel județul! Topul celor mai bune licee

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a avut loc, vineri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

ADMITERE 2019 Cluj-Napoca domină fără drept de apel județul! Topul celor mai bune licee ADMITERE 2019 Cluj-Napoca domină fără drept de apel județul! Topul celor mai bune licee

Astfel, 73,2% dintre candidaţii prezenţi la Evaluarea Naţională (106.999) au obţinut medii mai mari sau egale cu 5. De asemenea, un număr total de 459 de absolvenţi de gimnaziu au luat media generală 10.

La nivelul județului Cluj, municipiul Cluj-Napoca domină într-o manieră absolută topul celor mai bune și râvnite licee. Astfel, din primele 30 de specializări cu cele mai mari note de admitere, nu mai puțin de 28 aparțin liceelor din Cluj-Napoca.


Iată și top 10 specializări (toate din Cluj-Napoca!):

Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” – Matematică-Informatică – 9.52


Liceul Teoretic „Avram Iancu” – Matematică-Informatică – 9.52

Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” – Matematică-Informatică – 9.41


Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” – Ştiinţe ale Naturii – 9.36

Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” – Matematică-Informatică – 9.19


Liceul Teoretic „Avram Iancu” – Ştiinţe ale Naturii – 9.17

Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” – Matematică-Informatică – 9.13


Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” – Ştiinţe ale Naturii – 9.11

Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” – Matematică-Informatică – 9.10

Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” – Ştiinţe ale Naturii – 9.04

Media de admitere în liceu a constat în media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

A doua etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc în zilele de 31 iulie şi 1 august 2019.

abonare newsletter