Educație

Bacalaureat 2018, sesiunea de toamnă. Absolvenţii au susţinut examenul la Istorie sau Matematică. În judeţul Cluj, au lipsit 133 de candidaţi.

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat a continuat cu proba obligatorie a profilului, respectiv Istorie în cazul elevilor de la profilul uman şi Matematică, pentru elevii de la profilul real. Primele rezultate vor fi afişate pe 1 septembrie. În judeţul Cluj, la proba de profil - -matematica sau istorie – au fost înscrişi 640 elevi.

„La examenul de miercuri au fost 133 absenţi şi un candidat eliminat la Turda. În total, au fost înscrişi 640 de elevi”, au declarat reprezentanţii ISJ Cluj.

În judeţul Cluj, în total la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului sunt înscrişi 1002 elevi.
La proba Limba şi literature română de luni în judeţul Cluj s-au înscris 508 elevi, din care au fost prezenţi 401, 105 au fost absenţi şi doi au fost eliminaţi.


Examenul se desfăşoară în patru centre din judeţ astfel:  Liceul de Informatică Tiberu Popoviciu şi Liceul Teoretic Mihai Eminescu din Cluj-Napoca, Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Turda, Colegiul Andrei Mureşanu din Dej.

A doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018 a început luni, cu proba la Limba şi literatura română, iar ultima probă este cea la alegere, fiind susţinută pe 23 august.


Probele orale vor începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se vor desfăşura pe 24 şi 27 august, iar pe 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale şi examenul se încheie pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Ultimele Stiri
abonare newsletter