Educație

A început înscrierea pentru admiterea la liceu. Mesajul Inspectoratului Şcolar pentru părinţi

Absolvenții de clasa a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginți, vor completa, de luni până pe 6 iulie, opțiunile în fișele de înscriere.

sursa foto Radio Sfantu Gheorghe sursa foto Radio Sfantu Gheorghe

Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a va avea loc pe 12 iulie.

Depunerea dosarelor de înscriere la unitățile de învățământ la care candidații au fost repartizați se va face între 13 și 17 iulie.


Distribuția județelor cu procentaje superioare (85%+) în privința mediilor peste 5 arată astfel: Brăila (92,5%), Cluj (90%), Prahova (87,6%), Municipiul București (87,2%) și Galați (85,6%).

Media generală obținută la Evaluarea Națională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învățământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).


Reprezentanţii ISJ Cluj au şi un mesaj pentru părinţi, având în vedere notele mari înregistrate în acest an.

“Discutăm de medii mari. Am rugămintea la părinţi să-şi completeze cât mai multe opţiuni şi dacă tu ai scris în ordine greşită calculatorul te repartizează acolo unde i-ai cerut. Cu medii de 8,50 va trebui să ai zeci şi zeci de variante. Vor fi clase unde media de intrare va bine bine este nota 9, 9,50 în unele locuri. Nu vom aproba niciun transfer la medie, adică pentru cei care au medii mai mici decât ultima medie cu care s-a intrat. Sunt locuri pentru toată lumea, nu există că cineva va rămâne pe dinafară. Niciun copil nu va rămâne pe dinafară, dar nu toţi copiii vor fi la Racoviţă, Bălcescu sau Avram Iancu”, au spus aceştia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter