Educație

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2017. Cele mai bune şi cele mai slabe şcoli din Cluj. Avertisment pentru părinţi

21 de medii de 10, în creștere de cinci ori față de 2016 și o promovabilitate mai mare, este bilanțul pe Cluj a examenului de Evaluare Națională. Județul Cluj este pe locul II pe țară după mediile obținute.

Potrivit Ministerului Educației, distribuția pe județe a mediilor peste 5 în partea superioară arată astfel: Brăila (92,4%), Cluj (90%), București (89,3%), Prahova (87,6%) și Galați (85,5%).

Potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, cele mai bune şcoli din mediul urban, după mediile obţinute la Evaluarea Naţională, sunt:


Şcoala Gimnazială Elf Cluj-Napoca – media 9,56

Colegiul Naţional Emil Racoviţă Cluj-Napoca – media 9,48


Colegiul Naţional Mihai Viteazul Turda – media 9,06

În mediul rural, cele mai mari medii s-au înregistrat la


Şcoala Gimnazială Mihai Vodă Mihai Viteazu – 8,13

Şcoala Generală Frata – 7,95


Şcoala Gimnazială Căianu – 7,68

Şcoala Gimnazială Ţaga – 7,63


În urban, pe ultimele locuri, cu cele mai mici medii se află Şcoala Generală 1 din Gherla, Şcoala Generală 1 din Dej şi Şcoala Gimnazială Avram Iancu din Câmpia Turzii.

În rural, cea mai mică medie s-a înregistrat la Şcoala Gimnazială Aşchileu Mare (3,67) Şcoala Gimnazială Aghireş (3,73) şi Şcoala Gimnazială Cojocna (3,96).

“Avem probleme în mediul rural, avem şcoli cu medii relativ mici, noi o să facem o analiză separat şi pe materii şi pe localităţi. Trebuie să ne pregătim pentru ce va fi la anul ca să mai putem creşte un procent din punct de vedere al promovabilităţii”, au mai spus reprezentanţii ISJ Cluj.

Cele mai slabe şcoli din judeţul Cluj sunt:

Liceul cu Program Sportiv Cluj-Napoca - media 7,04

Şcoala Gimnazială Traian Dârjan Cluj-Napoca - media 7,05

Liceul Teoretic Josika Miklos Turda -  7,06

Liceul Teoretic Apaczai Janos Cluj-Napoca – media  7,09

La Cluj s-au înregistrat 356 de contestaţii.

Reprezentanţii ISJ Cluj au şi un mesaj pentru părinţi, având în vedere notele mari înregistrate în acest an.

“Discutăm de medii mari. Am rugămintea la părinţi să-şi completeze cât mai multe opţiuni şi dacă tu ai scris în ordine greşită calculatorul te repartizează acolo unde i-ai cerut. Cu medii de 8,50 va trebui să ai zeci şi zeci de variante. Vor fi clase unde media de intrare va bine bine este nota 9, 9,50 în unele locuri. Nu vom aproba niciun transfer la medie, adică pentru cei care au medii mai mici decât ultima medie cu care s-a intrat. Sunt locuri pentru toată lumea, nu există că cineva va rămâne pe dinafară. Niciun copil nu va rămâne pe dinafară, dar nu toţi copiii vor fi la Racoviţă, Bălcescu sau Avram Iancu”, au spus aceştia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter