Educație

Simulările pentru evaluarea naţională, susţinute de 5000 de elevi clujeni

Elevii claselor a VIII-a susţin marţi prima probă din simularea pentru evaluarea naţională, simulare care se desfăşoară pe parcursul a trei zile.

Două probe vor avea de parcurs elevii claselor a VIII-a în cadrul simulărilor pentru evaluarea naţională. Prima probă are loc marţi, la limba şi literatura română, cea dea doua miercuri la matematică, iar ziua de joi este alocată pentru susţinerea probei la limba şi literatura română.

La nivelului judeţului Cluj, simularea va fi susţinută de un număr de 5017 elevi care sunt în clasa  VIII-a. Dintre aceştia 517 sunt înscrişi la secţia maghiară şi alţi 59 la cea germană.


“Simularea se va desfăşura în 126 de centre şi va fi în condiţii de examen. Asta înseamnă că subiectele vor fi făcute de către cei de la Bucureşti, de la Comisia Naţională. Vor fi camere video, câte doi supraveghetori în fiecare sală şi pe coridoare. Nu se acceptă intrarea cu nicio sursă de informaţie, iar dacă vor încerca să copieze vor fi daţi afară. Notele nu vor fi trecute în catalog”, a declarat Valentin Cuibus, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

Părinţii vor afla notele

Principalul scop pentru care s-a dorit susţinerea acestor simulări este pentru ca părinţii, diriginţii şi profesorii să afle care este nivelul de pregătire al elevului.


“Lucrările vor fi discutate cu părinţii şi profesorii. La nivelul judeţului Cluj a fost foarte eficient acest sistem pentru că părinţii au reuşit să vadă situaţia reală. Ei pot să vadă care este nivelul de pregătire al copilului şi pot să ia măsurile necesare pentru a-l pregăti până în vară”, a mai adăugat Valentin Cuibus.

Rezultatele de la simulare vor fi afişate în data de 7 martie.


Înscrierile pentru evaluarea naţională se vor face în perioada 16-18 iunie. În 23 iunie elevii vor susţine proba scrisă la limba şi literatura română, în 24 iunie la limba şi literatura modernă, iar în 25 iunie va avea loc proba scrisă la matematică. Rezultatele vor fi afişate în data de 27 iunie, după care elevii nemulţumiţi de rezultatele obţinute vor putea depune contestaţii.

abonare newsletter