Educație

Sorin Apostu rămâne în continuare profesor la USAMV până la o sentinţă definitivă

Fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu, condamnat în primă instanţă la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, va rămâne profesor la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj până când se va da o sentinţă definitivă în cazul său.

Preşedintele Comisiei de Etică a USAMV Cluj, Liviu Oană, a declarat, joi, că o decizie în cazul lui Sorin Apostu va fi luată de Consiliul de Administraţie al universităţii.

"Aşteptăm la nivelul conducerii USAMV o sentinţă definitivă în cazul profesorului Sorin Apostu, după care se va întruni Consiliul de Administraţie, care va decide desfacerea contractului de muncă al acestuia. Fiind vorba de un caz penal, nu mai intră în Comisia de Etică, ci este de competenţa directă a Consiliului de Administraţie al USAMV", a spus Liviu Oană, citat de Mediafax.


Sorin Apostu a absolvit USAMV din Bucureşti în anul 1993. Din anul 2007, a predat la USAMV Cluj, ca profesor universitar, cursurile de Microbiologia Produselor Alimentare şi Controlul Calităţii Produselor Alimentare, la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor. După ce a fost arestat şi, ulterior, eliberat, Apostu a făcut cerere de a se reîntoarce la catedră, iar conducerea USAMV i-a aprobat-o, la începutul lunii octombrie 2012.

Joi, fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu a fost condamnat de Curtea de Apel Târgu Mureş la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru mai multe infracţiuni de corupţie, soţia acestuia - la trei ani de închisoare cu suspendare, iar omul de afaceri Călin Stoia a fost achitat. Curtea de Apel Târgu Mureş l-a condamnat pe Sorin Apostu la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru instigare la spălare de bani în formă continuată, la un an şi şase luni de închisoare cu executare pentru primire de foloase necuvenite şi la opt luni de închisoare cu executare pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în legătură cu denunţătorul Aspazia Droniuc.


Magistratul a stabilit că Apostu va executa pedeapsa cea mai grea, adică trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, din care se deduce timpul petrecut de acesta în arest.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter