Educație

23 de studenţi străini învaţă despre civilizaţia românească, la UBB

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca organizează, în perioada 1-19 iulie, cea de-a 42-a ediţie a cursurilor internaţionale de vară de limbă şi civilizaţie românească. Anul acesta participă 23 de studenţi din ţări precum SUA, Germania, Spania, Marea Britanie, Italia, Rusia şi Polonia.

Programul cursurilor de vară presupune atât cursurile propriu-zise de limba română, cât şi activităţile sociale de după-masă. Cursurile de limba română au loc zilnic, între orele 9.00 şi 13.00, la Facultatea de Litere, fiind susţinute de către cadre didactice din cadrul Departamentului de limbă, cultură şi civilizaţie românească. Activităţile de după-masă sunt coordonate de către Centrul de Cooperări Internaţionale şi presupun conferinţe pe teme de istorie a României, geografia României, film românesc, etnologie (conferinţe susţinute de către cadre didactice şi experţi ai UBB), vizite la muzee (Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca), ateliere (de icoane pe sticlă, de gătit, de măşti tradiţionale româneşti), şi excursii (la Salina Turda, Cheile Turzii, Beliş). De asemenea, programul oferă şi o excursie de 2 zile în Maramureş.

La sfârşitul celor 3 săptămâni de cursuri intensive de limba română şi diferite activităţi, fiecare participant primeşte un atestat de participare care indică numărul de ore şi nivelul de limbă atins.

abonare newsletter