Educație

Apar noi schimbări pentru elevii care intră la liceu! Ministrul Educației: „Programe noi, manuale noi și cu profesori formați”.

Se anunță noi schimbări pentru elevii care intră la liceu în anul școlar 2025-2026, Ministrul Educației spunând că vor începe cu programe noi, manuale noi, dar și cu profesori formați.

Apar noi schimbări pentru elevii care intră la liceu| Foto: Emil Boc - Facebook Apar noi schimbări pentru elevii care intră la liceu| Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


În cadrul unei conferințe de presă în care au fost prezentate rezultatele Evaluării Naționale 2024, Ligia Deca a declarat că vor exista schimbări pentru generația care va intra la liceul în anul școlar 2025-2026. 

 


De asemenea, aceasta a mai spus că recent, au existat discuții referitoare la calendarul pentru elaborarea planurilor cadru pentru filiere și profile de liceu, programele școlare și a tot ce înseamnă elaborarea manualelor și formarea cadrelor didactice.

„Generația care va intra la liceu în 2025 – 2026 va începe pe programe noi, cu manuale noi și cu profesori formați și în timp scurt, imediat ce vom avea validate propunerile de planuri cadru și finalizată discuția în grupurile care sunt deja constituite, le vom face publice în așa fel încât să existe timp și pentru dezbatere publică. Pentru noi a fost foarte important ca dezbaterea publică să aibă loc, să fie suficient de amplă și să nu se suprapună cu perioadele foarte încărcate, de tip examene sau cu perioadele de vacanță”, a spus ministrul Ligia Deca.


Clujul, pe locul doi în topul județeleor cu cele mai multe medii peste 5 la Evaluare Națională

Județul Cluj se află pe locul doi în topul județelor cu cele mai multe medii peste 5 la Evaluarea Națională 2024 (85,9%), primul loc fiind ocupat de București (88,3%), iar pe locul trei se află Brăila (80,3%).

De asemenea, 6 elevi clujeni au reușit performanța de a avea media 10 la examenul de Evaluare Națională 2024. 


Articol scris de Ilinca Dandoczi

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

S-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională. 6 elevi clujeni au obținut 10 pe linie.

Două echipe de elevi din România au ajuns campioane mondiale la Competiţia Internaţională de Robotică Maryland Tech Invitational

abonare newsletter