Educație

Clujul, din nou cel mai bun oraș studențesc al României. Ocupă primul loc pe ţară.

Cluj-Napoca rămâne și în acest an cel mai bun oraș studențesc al României, potrivit clasamentului QS al celor mai bune orașe academice pentru studenţi.

Clujul, din nou cel mai bun oraș studențesc al României | Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Clujul, din nou cel mai bun oraș studențesc al României | Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Cluj-Napoca rămâne și în acest an cel mai bun oraș studențesc al României, conform clasamentului QS al celor mai bune orașe academice pentru studenţi. 

 


Clujul, din nou cel mai bun oraș studențesc al României

Potrivit informațiilor date publicități, prima poziție în România este ocupată, la fel ca în ultimii trei ani, de municipiul Cluj-Napoca (locul 135 la nivel internațional, în  urcare cu două poziții față de anul trecut), urmat de București (locul 143 internațional). În total, în clasament au fost incluse peste 160 de orașe, primele zece poziții fiind ocupate de Londra, Tokyo, Seul, Munchen, Melbourne, Sydney, Paris, Zurich, Berlin și Montreal.

„Faptul că orașul nostru este, pentru al treilea an consecutiv, cel mai bun centru academic pentru studenți din România este un lucru foarte important, dar nu surprinzător. Avem în Cluj cea mai veche, cea mai mare și cea mai bună universitate a țării conform Metarankingului universitar (UBB) și alte cinci instituții publice de învățământ mai specializate, toate fiind repere în domeniul lor la nivel național (UMF-Cluj-Napoca, UTCN, USAMV-Cluj-Napoca, UAD și ANMGD) și, de asemenea, toate reunite în Uniunea Universităților Clujene. Prin tot ce facem, noi încercăm să menținem acest standard și să creștem an de an”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.


Cluj-Napoca, prima poziție în ultimii trei ani

Clasamentul QS al celor mai bune orașe academice pentru studenți are la bază indicatori academici (rankings), de accesibililitate (affordability) și de calitate a vieții (desirability) și a fost publicat începând din anul 2019. 

România a pătruns în clasament în ultimii trei ani, orașul Cluj-Napoca ocupând mereu prima poziție în țară.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cluj-Napoca, în topul celor mai bune orașe studențești din 2023. Ocupă primul loc din România

UBB urcă 200 de poziții în cel mai utilizat clasament al universităților. Rămâne prima universitate a țării

Ultimele Stiri
abonare newsletter