Educație

Căminele UBB vor fi dotate cu panouri fotovoltaice. Investiție de 6,5 milioane de lei.

Căminele UBB vor fi dotate cu panouri fotovoltaice în valoare de aproape 6,5 milioane de lei.

Căminele UBB vor fi dotate cu panouri fotovoltaice. Sursă foto: Facebook/UBB Căminele UBB vor fi dotate cu panouri fotovoltaice. Sursă foto: Facebook/UBB

 

 


Căminele UBB din campusul universitar Hașdeu și cantina își vor putea produce o parte din energia electrică de care au nevoie cu ajutorul panourilor voltaice care vor fi montate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană. 

Proiectul are o valoare de 6.462.159,31 RON și cofinanțare 0, acesta fiind depus și câștigat de UBB în cadrul apelului de proiecte cu titlul „Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entități publice”, se arată într-un comunicat al UBB. 


Rectorul UBB, Daniel David, a afirmat că UBB a intrat într-o „paradigmă verde”, asumându-și de câțiva ani programul strategic „UBB Goes Green”. 

„Acest proiect vine să reconfirme, dacă mai era nevoie, importanța pe care noi o acordăm constant studenților, implicării în comunitate și protecției mediului. 


UBB și-a asumat de câțiva ani programul strategic „UBB Goes Green”, o direcție cheie privind dezvoltarea sustenabilă, intrând într-o adevărată „paradigmă verde”, ceea ce a dus și la organizarea în UBB a Catedrei UNESCO în Schimbări Climatice și Dezvoltare Durabilă”, a precizat rectorul UBB, Daniel David. 

CITEȘTE ȘI:

UBB Cluj sprijină 79 de studenți defavorizați pentru finalizarea studiilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter