Educație

Seminarul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan”, dotări la standarde europene! 400 de elevi vor putea învăța în condiții mai bune

Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” a fost extins și modernizat cu fonduri europene. În total, în Cluj-Napoca, trei școli au fost modernizate pentru noul an scolar.

Seminarul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan”, dotări la standarde europene! FOTO: Facebook/ Emil Boc Seminarul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan”, dotări la standarde europene! FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Seminarul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” a fost modernizat și extins, capacitatea sa crescând de la 276 la 400 elevi. Sălile de clasă au fost renovate și dotate cu echipamente la standarde europen și a fost construită o nouă sală de sport.

 


„Corpul existent al școlii a fost supraetajat cu un nivel, unde au fost amenajate 5 noi săli de clasă. Astfel, după modernizare școala are: 16 săli de clasă, 5 laboratoare, o sală profesorală, sală de muzică, sală de pictură, sală festivă/multifuncțională, sală de mese, bibliotecă și arhivă. În urma lucrărilor de modernizare și extindere, capacitatea Colegiului Ortodox «Mitropolitul Nicolae Colan» a crescut de la 276 la 400 elevi, care vor putea utiliza noile facilități ale școlii începând din această toamnă”, a transmis primarul Emil Boc. 

Informații despre investiția de la Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” și componenta „verde” a proiectului:


- nouă sală de sport dotată cu vestiare, grupuri sanitare și spații tehnice;
- 40 panouri fotovoltaice și 16 panouri solare pentru producerea de energie electrică și apă caldă;
- instalarea unui lift cu cabină cu dimensiuni adecvate pentru scaun rulant
- dotări: mobilier special pentru laboratoare, table interactive, videoproiectoare, dotări pentru sala de sport ș.a.
- centrale de tratare a aerului, sistem complet BMS (Building management system), sistem de alarmare la incendiu, sistem de încălzire centralizată, sistem de sonorizare, corpuri de iluminat cu led
- termoizolare imobil; înlocuirea tâmplăriilor existente cu tâmplării de aluminiu și metalice cu geam termoizolator triplu și înlocuire integrală a instalațiilor sanitare, electrice și de încălzire;
- echiparea fațadelor cu parasolare exterioare și interioare, în funcție de orientarea sălilor de clasă și a laboratoarelor.

Valoarea investiției (include contractul de execuție cu majorările efectuate potrivit legii, dotările și partea de proiectare): 21.279.439,32 lei fără TVA. Proiectul beneficiază de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.


Amintim că Primăria Cluj-Napoca a finalizat modernizarea a 3 școli cu fonduri europene - 35 de săli de clasă și laboratoare noi (pentru 925 de elevi) și modernizarea celor existente: Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan”, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” și Școala „Iuliu Hațieganu”. 2 noi săli de sport au fost construite de la zero. Investiții de 13,2 milioane de euro.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lucrările la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca au fost finalizate. Investiție de peste 3 milioane €

Ultimele Stiri
abonare newsletter