Educație

Profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă vor fi cercetați disciplinar. Oricine poate face sesizarea

Noua lege a Educației prevede că profesorii care fac meditații cu elevii pe care îi au la clasă vor fi cercetați disciplinar.

Profesorii nu au voie să dea meditații elevilor de la clasă / Foto: depositphotos.com Profesorii nu au voie să dea meditații elevilor de la clasă / Foto: depositphotos.com

 

 


Deși legea nu specifică o sancțiune clară în cazul în care profesorii fac meditații cu elevii de la clasă, o comisie care să cerceteze acuzațiile va fi îndiințată.

 


Noua lege a Educației va intra în vigoare în curând, pe 2 septembrie, și potrivit acesteia oricine poate să facă o sesizare la secretariatul școlii privind posibile „fapte de abateri disciplinare”, conform edupedu.ro.

Articolul 211 din lege prevede: „(1) Orice persoană poate sesiza în scris, cu privire la săvârșirea unei fapte ce poate constitui abatere disciplinară, prin înregistrarea sesizării la secretariatul unității de învățământ, pentru faptele săvârșite de personalul didactic angajat, prevăzute de prezenta lege ca abateri disciplinare”.


CITEȘTE ȘI:
Ghidul profesorului care dă meditații: Cei care încasează bani, obligați să aibă casă de marcat

 

Profesorii vor fi sancționați, la început, cu un avertisment, însă cumulate aceste sancțiuni pot duce la desfacerea contractului individual de muncă.


Profesorul are, de asemenea, „obligația de diligență să depună eforturi pentru atingerea competențelor necesare de către fiecare elev, prin activitatea la clasă și prin programele de învățare remedială”, se arată în lege.

Din decembrie 2023, potrivit legii, se înființează Registrul declarațiilor de interese care să aplice prevederea legată de interzicerea meditațiilor cu elevii de la clasă.


Foto: depositphotos.com

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cele 7 obligații ale părinților din noua lege a Educației. Vor contacta profesorii doar la anumite ore

Elevii ar putea fi testați antidrog în școli. Proiectul revine în forță!

Ultimele Stiri
abonare newsletter