Educație

Școala de vară DANUBIUS a UBB, organizată sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO

În aceste zile are loc Școala de vară DANUBIUS, organizată de Universitatea Babeș-Bolyai, pentru evaluarea calității și managementul resurselor de apă în sistemul fluviu Dunăre - Delta Dunării - Marea Neagră.

Școala de vară DANUBIUS a UBB / Foto: UBB Școala de vară DANUBIUS a UBB / Foto: UBB

 

 


Cea de a doua ediție a Școlii de vară UBB privind evaluarea calității și managementul resurselor de apă în sistemul fluviu Dunăre - Delta Dunării - Marea Neagră, DANUBIUS, se defășoară în aceste zile la Sulina, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Foto: UBB

Școala de vară DANUBIUS este organizată de Universitatea Babeș-Bolyai, prin Facultatea de Știința și Ingineria Mediului și Catedra UNESCO pentru Dezvoltare Durabilă și Schimbări Climatice și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină (GeoEcoMar).


Evenimentul, susținut de Ministerul Educației prin Programul de finanțare destinat activităților extracurriculare, în parteneriat cu Cluster CLEMS și proiect ReCoNnect 2, cu susținerea financiară a S.C.Brinel S.A. și EMERSON, reunește studenți, cadre didactice și cercetători din România și din străinătate și constituie cadrul non-formal ideal de discuții, abordări științifice multidisciplinare, activități practice, toate privind evaluarea calității și managementul resurselor de apă ale sistemului fluviu Dunăre – Delta Dunării – Marea Neagră.

Programul se desfășoară până vineri, 12 mai 2023, ultima zi fiind dedicată biodiversității și particularităților Deltei Dunării, urmărite și discutate în zona Pădurii Letea, alături de cercetători ai @Institutului Național de Cercetare „Delta Dunării”.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Elevii de liceu pot experimenta viața de student medicinist în Cluj-Napoca! UMF Cluj: „Vara asta se trăiește studențește”

Zilele Alumni UBB: „Redescoperă-ți universitatea, retrăiește-ți studenția timp de trei zile”

Ultimele Stiri
abonare newsletter