Educație

Clasa pregătitoare. Mesaj pentru părinți să nu mai aglomereze școlile din centrul Clujului. „Școlile de cartier oferă condiții mult mai bune”

Peste câteva săptămâni începe înscrierea în clasa pregătitoare, motiv pentru care unii părinți vor fi tentați să-și înscrie copiii la școlile din centrul Clujului. Autoritățile le recomandă școlile de cartier pentru a nu aglomera centrul orașului și programul copiilor.

foto arhivă. Sursă monitorulcj.ro foto arhivă. Sursă monitorulcj.ro

 

Inspectoratul Școlar Județean Cluj informează părinții cu privire la procesul de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2023-2024.


„Nu se justifică eforturile pe care le fac pentru a înscrie copiii în școlile din centru”

Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Județean Cluj, are un mesaj pentru acei părinți care doresc să își înscrie copiii în clasa pregătitoare la școlile din centru.

„Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare este o etapă importantă în viața familiilor, de aceea recomand părinților să consulte site-urile școlilor, să se informeze din materialele de promovare cu privire la oferta educațională și la facilitățile oferite de către unitățile de învățământ, să participle la Ziua porților deschise, organizată de școli, astfel încât să aleagă, informați, unitatea de învățământ la care își vor înscrie copiii. În foarte multe situații, școlile de cartier, din proximitatea locuinței, oferă condiții mult mai bune în ceea ce privește infrastructura școlară, astfel încât nu se justifică eforturile pe care le fac de a găsi soluții pentru a înscrie copiii în școlile din zona centrală a orașului, aglomerând unitățile de învățământ și programul copiilor”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.


CITEȘTE ȘI: Ghid pentru părinți. Tot ce trebuie să știi despre înscrierea în clasa pregătitoare 2023. Cum se completează cererea și ce documente ai nevoie

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2023, inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile metodologiei. Toți copiii ai căror părinți solicită înscrierea în clasa pregătitoare la școala de circumscripție sunt înmatriculați la unitatea de învățământ solicitată. Prin domiciliu se înțelege inclusiv reședința.

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2023, inclusiv, pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător. 


Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2023, inclusiv, care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, în anul școlar 2023-2024 sau ai celor pentru care nivelul de dezvoltare nu este corespunzător pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare vor fi consiliați în vederea înscrierii copiilor la grădiniță, în grupa mare.

Calendarul înscrierii în învățământul primar:

3 – 18 mai - Completarea cererilor-tip de înscriere de către părinți/ tutori legal instituiți/reprezentanți legali, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor;
31 mai - Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Cluj a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere;
15 iunie - Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare;


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Înscrierea în clasa pregătitoare. Ce se întâmplă cu copiii care nu au mers la grădiniță sau care nu sunt dezvoltați corespunzător pentru școală?

S-a dat STARTUL înscrierilor în clasa pregătitoare la Cluj. Părinții, îndemnați să nu aglomereze școlile din centrul orașului

Proiectele majore de infrastructură ale Clujului, contestate de cei care critică congestia din trafic. Boc: „Cei care se plâng de aglomerație sunt tot aceia care se plâng de ce se face”

Ultimele Stiri
abonare newsletter