Educație

Încep înscrierile pentru sesiunea extraordinară de Rezidențiat din luna mai

Miercuri, 29 martie 2023, se dă startul înscrierilor pentru sesiunea extraordinară a concursului de rezidenţiat.

Sesiunea extraordinară de Rezidențiat, din Mai 2023. Încep înscrierile/Foto: Ministerul Sănătății România Facebook.com Sesiunea extraordinară de Rezidențiat, din Mai 2023. Încep înscrierile/Foto: Ministerul Sănătății România Facebook.com

 

 


Potrivit ministerului Sănătății, dosarele vor putea fi depuse până pe data de 12 aprilie 2023.

 


Concursul va avea loc în data de 14 mai şi va fi organizat în centrul universitar Bucureşti, pentru locurile şi posturile rămase neocupate la domeniul Medicină, în sesiunea 20 noiembrie 2022.

Concursul va avea o durată de patru ore, în care trebuie rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări. Alegerea unui loc sau post va fi condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim obţinut, anunță ministerul Sănătății


Publicaţia, Metodologia de concurs şi Lista locurilor şi posturilor disponibile sunt publicate pe pagina web: rezidentiat.ms.ro.

Punctajul de promovare ar putea fi majorat

În urma examenului de Rezidențiat din noiembrie 2022, pentru domeniul Medicină au rămas neocupate peste 600 de locuri și posturi din cele 4.734 scoase la concurs.


De altfel, punctajul de promovare la Rezidențiat 2023 ar urma să fie schimbat, potrivit rectorului UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Anca Buzoianu.

Întrebată despre intenția inițială, la care s-a renunțat ulterior, de a mări pragul de la 60% la 65% la sesiunea din 2022, rectorul UMF „Iuliu Hațieganu”, Anca Buzoianu anunța că „au fost nemulțumiri și s-a hotărât să se mărească pragul de anul viitor”, declara rectorul UMF Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, în cadrul unei intervenții la TVR Cluj din noiembrie 2022. 


Anul trecut, la Cluj-Napoca s-au înscris 1.432 de candidați: 771 de absolvenți de Medicină, 278 de absolvenți de Medicină dentară și 383 de absolvenți de Farmacie.

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Pragul de admitere la Rezidențiat ar putea fi majorat de anul viitor

Absolvenții UMF Cluj au obținut cele mai bune rezultate la examenul de rezidențiat din țară, în 2022

Ultimele Stiri
abonare newsletter