Educație

Se apropie simulările. 5.795 elevi clujeni încep probele la simularea pentru Evaluarea Națională

Începând de luni, 20 martie 2023, elevii claselor a VIII-a vor susține probele scrise în cadrul simulării examenului de Evaluarea Națională, sesiunea martie 2023.

Începând de luni, 20 martie 2023, elevii claselor a VIII-a vor susține probele scrise în cadrul simulării examenului de Evaluarea Națională, sesiunea martie 2023/ Foto: depositphotos.com Începând de luni, 20 martie 2023, elevii claselor a VIII-a vor susține probele scrise în cadrul simulării examenului de Evaluarea Națională, sesiunea martie 2023/ Foto: depositphotos.com

 

 


Începând de luni, 20 martie 2023, elevii claselor a VIII-a vor susține probele scrise în cadrul simulării examenului de Evaluarea Națională, sesiunea martie 2023. Din totalul celor 5.795 elevi de clasa a VIII-a, 3050 de elevi sunt din municipiul Cluj-Napoca.

 


Simularea examenului de Evaluare Națională pentru elevii claselor a VIII-a începe luni, 20 martie 2023, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 21 martie 2023, se va desfășura proba scrisă la Matematică, iar miercuri, 22 martie 2023, va avea loc proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Rezultatele simulării examenului de Evaluare Națională se vor fi comunicate miercuri, 29 martie 2023.


La nivelul județului Cluj simularea examenului de Evaluare Națională pentru elevii claselor a VIII-a se va desfășura în 124 de unități de învățământ preuniversitar, dintre care 46 de unități de învățământ sunt din municipiul Cluj-Napoca. 

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.


Simulare la Evaluarea Națională. Cum se va desfășura?

Probele încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe școală.

Timpul alocat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de clasă în care se vor susține probele scrise din cadrul simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a sunt dotate cu sisteme de supraveghere video și audio.


Pentru rezolvarea subiectelor, elevii claselor a VIII-a vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru. 

În acord cu prevederile legale în vigoare, comisiile din unitățile de învățământ preuniversitar în care se desfășoară simulările examenelor naționale îndeplinesc atribuții specifice și asigură organizarea și desfășurarea optimă a întregului proces.

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale, sesiunea martie 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Cazurile speciale prevăzute prin Procedura cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naționale sunt gestionate la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, centre de examen.

Programele de examen valabile pentru examenul național de Evaluare Națională 2023 pot fi consultate prin accesarea următorului link: http://subiecte.edu.ro/2023/evaluarenationala/legislatie/.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Noile Legi ale Educației. Program pentru reducerea analfabetismului funcțional, Evaluarea Națională rămâne în același format, liceele pot organiza concurs de admitere

Exmatricularea elevilor din învățământul obligatoriu, interzisă în proiectul legii educației

Ultimele Stiri
abonare newsletter