Educație

Prima demisie în scandalul de plagiat al lui Lucian Bode: „Eu dorm liniștit noaptea”

Fost coleg de partid cu Lucian Bode și membru în comisia UBB care i-a validat doctoratul ministrului de Interne cu magna cum laude, Radu Carp a demisionat din CNATDCU.

Prima demisie în scandalul de plagiat al lui Lucian Bode/captură foto Lucian Bode Facebook.com Prima demisie în scandalul de plagiat al lui Lucian Bode/captură foto Lucian Bode Facebook.com

 

 


Decizia a fost luată după ce în Consiliul Facultății de Științe Politice a Universității București i s-a cerut demisia din CNATDCU de către colegii săi.

 


„Mi s-a cerut demisia din Comisia CNATDCU din cauza situației cu Bode. Eu am precizat că vreau să-mi dau demisia de multă vreme, dar nu pentru acest motiv pentru că eu dorm liniștit după chestiunea asta cu Bode. Da, îmi reproșez într-adevăr că trebuie să fiu mai atent la unele citări și să le sesizez, să le pun acolo în referat, dar eu dorm liniștit știind că mi-am îndeplinit atribuțiile pe care le-am avut. Într-adevăr îmi reproșez dar nu este o culpă uriașă. Și toți membrii comisiei dorm liniștiti pentru că noi am făcut ce trebuia să facem (...)

CITEȘTE ȘI:
Bode, întâmpinat de un protestatar pe Aeroportul Cluj: „Demisia! Rușinea Sălajului”. VIDEO

Alții nu pot să doarmă liniștiți. (...) responsabilitatea acordării acelui titlu îi aparține doamnei Andronescu care a semnat acel titlu, comisiei de la minister CNATDCU care a recomandat, panelului care a avut la dispoziție toate elementele, acolo este responsabilitatea nu UBB conferă oferă titluri, doar recomandă.”, a declarat Radu Carp pentru HotNews.ro.


Radu Carp este unul dintre profesorii universitari care au lăudat teza lui Lucian Bode.

Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca arăta, miercuri, că suspiciunile de plagiat a tezei de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode se confirmă. Lucrarea este „profund viciată”. Lucian Bode a reacționat pe pagina sa de Facebook la această hotărâre, spunând că el a folosit norme „de citare din 2018”, iar UBB a analizat lucrarea după criterii „folosite în 2022”. 

CITEȘTE ȘI:

Emilia Șercan: „UBB ar trebui să îl dea în judecată pe dr. Bode”. Profesorii clujeni, solidari cu măsurile adoptate de universitate

Reacția ministrului Lucian Bode după ce UBB a confirmat că a plagiat: „Voi merge în instanță”

Lucian Bode și-a plagiat doctoratul! UBB Cluj: „Suspiciunile de plagiat se confirmă”. Comisia va cere corecturi la teză și retragerea cărții

Ultimele Stiri
abonare newsletter