Educație

Rectorul UMF Cluj, ales membru corespondent al Academiei de Științe Medicale. Anca Buzoianu: „Sunt deosebit de onorată”

Anca Buzoianu, rectorul UMF Cluj, a devenit membru corespondent al Academiei de Științe Medicale din România.

Anca Buzoianu, rectorul UMF Cluj, aleasă membru al Academiei de Științe Medicale/captură foto: Anca Buzoianu Facebook.com Anca Buzoianu, rectorul UMF Cluj, aleasă membru al Academiei de Științe Medicale/captură foto: Anca Buzoianu Facebook.com

 

 


Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a sărbătorit, de curând, 150 ani de învățământ medical universitar la Cluj. Iar profesorii și cercetătorii UMF au fost premiați la Gala Premiilor Universității.

 


Anca Buzoianu se alătură astfel comunității oamenilor de știință din domeniul medical.

„În cadrul Adunării Generale care a avut loc la Bucureşti, în data de 14 decembrie 2022, am fost aleasă membru corespondent al Academiei de Științe Medicale din România. 


Sunt deosebit de onorată să mă alătur oamenilor de ştiinţă din cadrul acestei organizații de înaltă ținută științifică și profesională”, a notat rectorul UMF Cluj, Anca Buzoianu, pe pagina sa de Facebook. 

Academia de Științe Medicale este o instituție academică a medicilor, farmaciștilor și a cercetătorilor români din țară și din străinătate. 


„Ca for științific național, împreună cu universitățile și instituțiile de cercetare, Academia de Științe Medicale are un rol activ în viața publică a țării, prin potențialul său de cunoaștere științifică din domeniile biomedicinei, medicinei clinice, medicinei fundamentale, medicinei preventive, sănătății publice și științelor farmaceutice, în scopul îmbunătățirii stării de sănătate a populației”, arată rectorul UMF Cluj. 

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu este rector al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca din noiembrie 2019. 


De altfel, a fost prima femeie decan (2008-2020) din istoria Facultății de Medicină.

În primăvara lui 2018, Anca Buzoianu a primit Ordinul Naţional de Merit al Franţei în grad de Cavaler, fiind singura femeie din Cluj căreia i s-a înmânat această distincţie.

CITEȘTE ȘI:

150 de ani medicină la Cluj! UMF a premiat excelența în cercetarea științifică și performanța medicală

Anca Buzoianu, noul rector al UMF Cluj

Anca Buzoianu este prima femeie din Cluj care a primit Ordinul Naţional de Merit al Republicii Franceze

Ultimele Stiri
abonare newsletter