Educație

Pregătirea digitală a profesorilor continuă și în 2023. Cadrele didactice pot beneficia de vouchere de 500 de lei pentru a participa la cursuri

Profesorii își pot dezvolta competențele digitale și pe durata anului următor. Cadrele didactice din municipiul Cluj-Napoca pot beneficia în continuare de vouchere pentru pregătire digitală, având posibilitatea de a susține un curs de 120 de ore în acest sens.

Pregătire digitală pentru profesori/ sursa foto: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca Pregătire digitală pentru profesori/ sursa foto: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Perfecționarea competențelor digitale ale cadrelor didactice

 

Proiectul pentru dezvoltarea competențelor digitale pentru cadrele didactice preuniversitare continuă și în anul 2023, semnalează consilierul local Călin Groza (USR) într-o postare pe pagina sa de Facebook.


Astfel, directorii școlilor și grădinițelor pot depune noi cereri de finanțare la Primărie, pentru includerea fondurilor necesare în bugetul anului 2023, conform regulamentului anexă la HCL 368/2022.

Proiectul prin care profesorii și educatorii din învățământul preuniversitar din Cluj-Napoca pot beneficia de vouchere de 500 de lei pentru formarea digitală este o inițiativă USR și a fost adoptat în luna mai de Consiliul local.


„Conducerile școlilor și grădinițelor trebuie să depună la Primărie până în prima săptămână din luna decembrie documentele justificative privind participarea la cursurile de anul acesta.

Până acum 35 de licee, școli gimnaziale și grădinițe au contracte în derulare cu firme acreditate pentru cursuri ale cadrelor didactice. 


Majoritatea cursurilor au durata de 100-120 ore cu 25-30 credite, făcând astfel dificil pentru cadrele didactice să se încadreze integral cu finalizarea cursurilor în anul 2022”, a semnalat consilierul Călin Groza. 

Lista completă a unităților de învățământ din municipiul Cluj-Napoca care au contracte în derulare pentru desfășurarea cursurilor de pregătire digitală pentru profesori poate fi consultată AICI


Peste 4000 de profesori pot beneficia de vouchere pentru pregătire digitală

Desfășurarea programului de pregătire digitală a cadrelor didactice din municipiul Cluj-Napoca a fost stabilit prin Hotărâre de Consiliu local în luna mai 2022. 

Primarul Emil Boc a declarat că peste 4.000 de profesori vor beneficia de aceste vouchere de pregătire digitală.

„În rețeaua școlară a orașului sunt 76 de unități de învățământ preuniversitar în cadrul cărora își desfășoară activitatea un număr 4251 cadre didactice.

Primăria Cluj-Napoca a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre pentru acordarea de vouchere educaționale destinate cadrelor didactice clujene, pentru participarea la cursuri de dezvoltare a competențelor digitale”, declara Emil Boc în februarie 2022, cu prilejul dezbaterii publice pe acest proiect. 

Obiectivele programului

-Perfecționarea competențelor digitale prin utilizarea surselor și resurselor digitale ale cadrelor didactice din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Cluj-Napoca; 
- Identificarea, evaluarea și selectarea resurselor digitale pentru predare, învățare și evaluare;
- Crearea și utilizarea de noi resurse educaționale digitale; 
- Planificarea și utilizarea dispozitivelor și a resurselor digitale în procesul de predare, astfel încât să se îmbunătățească eficiența intervențiilor didactice; 
- Utilizarea tehnologiilor digitale pentru implicarea în colaborări cu rol educațional a cadrelor didactice, prin împărtășirea de cunoștințe și experiență a practicilor pedagogice.
- Îmbunătățirea comunicării între cadrele didactice și beneficiarii procesului educațional.

CITEȘTE ȘI:

Mii de profesori din Cluj-Napoca vor primi vouchere pentru pregătire digitală de la Primărie

Peste 4.200 de profesori din Cluj-Napoca vor beneficia de voucherele pentru pregătire digitală

abonare newsletter