Educație

Servicii de tip „loc de joacă” pentru localitățile care nu au suficiente creșe sau grădinițe

Guvernul a aprobat, vineri, legiferarea serviciilor de tip „loc de joacă” în localităţile cu locuri insuficiente în creşe sau grădiniţe, printr-o ordonanţă de urgenţă.

Servicii de tip „loc de joacă” pentru localitățile care nu au suficiente creșe sau grădiniță / Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Servicii de tip „loc de joacă” pentru localitățile care nu au suficiente creșe sau grădiniță / Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Potrivit unui comunicat, Guvernul a aprobat serviciile complementare de tip ludotecă, loc de joacă în localităţile în care nu există locuri suficiente în creşe sau grădiniţe, printr-o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii Educaţiei naţionale nr. 1/2011.

 


Astfel s-ar asigura un sistem unitar, incluziv şi de calitate pentru educaţia timpurie, precum şi creşterea accesului copiilor cu vârsta de până la 6 ani la aceste servicii.

Prin actul normativ se creează şi cadrul legal care permite accesarea fondurilor europene în corelare directă cu obţinerea de rezultate în implementarea reformelor şi investiţiilor publice stabilite prin Componenta 15-Educaţie din PNRR, a explicat Guvernul.


„Se va putea realiza o conectare directă, mult mai eficientă, a învăţământului superior românesc la cerinţele pieţei muncii, corelat cu îmbunătăţirea capacităţii sistemului naţional de educaţie de a forma specialişti, printr-un mod adaptat dinamicii economice şi sociale din România. La nivelul sistemului naţional de învăţământ va fi posibilă parcurgerea unei rute complete de învăţământ dual din preuniversitar până la nivel universitar”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, prin adoptarea acestei ordonanţe de urgenţă România îndeplineşte încă două jaloane din PNRR. 

CITEȘTE ȘI:

Loc de joacă educativ, inaugurat la Clinica de Pediatrie 3 din Cluj-Napoca. FOTO

Clujul, în topul județelor cu cele mai multe locuri de joacă pentru copii

Ultimele Stiri
abonare newsletter