Educație

Un elev olimpic din Cluj primește bursă de la Academia Română, pentru anul școlar 2022-2023

Mai mulți elevi olimpici din țară, între care și unul din Cluj-Napoca, au fost recompensați de Academia Română cu o bursă de merit.

Zece elevi olimpici au primit bursă de la Academia Română / Foto: Academia Română Zece elevi olimpici au primit bursă de la Academia Română / Foto: Academia Română

 

 


Zece elevi olimpici, însoţiţi de părinţi, au semnat contractele de acordare a bursei de merit din partea Academiei Române pentru anul şcolar 2022-2023.

 


Potrivit unui comunicat al Biroului de comunicare al Academiei, bursele vor fi acordate anual până la finalizarea studiilor de liceu sau facultate, cu condiţia menţinerii performanţei şcolare de excepţie. Nu s-a menționat, însă, cuantumul burselor.

Pentru actualul an şcolar, Academia Română a acordat bursă de merit unor elevi provenind din 10 colegii naţionale şi licee din Braşov, Bucureşti, Câmpulung-Muscel, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu Severin, Dorohoi, Fălticeni, Jibou şi Tulcea.


Cum au fost selectați elevii

Aceştia au participat în perioada 1-5 august 2022 la Şcoala de vară „Sub semnul istoriei”, organizată de Academia Română la Centrul său din comuna General Berthelot, judeţul Hunedoara, unde au beneficiat de un program ce a inclus întâlniri cu membri Academiei Române, precum şi o serie de excursii în Ţara Haţegului.

Cei zece olimpici, beneficiari ai burselor Academiei Române pentru anul şcolar 2022-2023, au fost selectaţi în urma unei competiţii la care au participat 64 de elevi din toată ţara.


Criteriile luate în considerare au fost: rezultatele şcolare, premiile obţinute la olimpiadele naţionale şi internaţionale, motivaţia şi dorinţa de a acumula cunoştinţe şi de a evolua profesional, capacitatea creativă şi inovativă, dar şi situaţia materială a părinţilor.

Evenimentul a avut loc în Aula acestui for, în prezenţa acad. Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, şi a membrilor Biroului Prezidiului.


În cadrul programului „Academia Română în dialog cu tinerii” va fi organizată anual o astfel de competiţie de selecţie, concursul urmând a fi anunţat la începutul fiecărui an şcolar prin intermediul inspectoratelor şcolare şi prin coordonatorii grupurilor de elevi olimpici pe domenii.

CITEȘTE ȘI:

Oficial. Când se va organiza Bacalaureatul în 2023? Calendarul examenului

Anul școlar începe cu nemulțumiri din partea profesorilor. Dascălii cer investiții în toalete

Ultimele Stiri
abonare newsletter