Educație

Rată de promovare peste medie la Cluj, la BAC-ul de toamnă

Clujul a înregistrat o rată de promovare peste media națională, în urma publicării rezultatelor finale, după soluționarea contestațiilor, în cadrul examenului național de Bacalaureat de toamnă.

Rată de promovare peste medie la Cluj, la BAC-ul de toamnă. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca Rată de promovare peste medie la Cluj, la BAC-ul de toamnă. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


 

În județul Cluj, rata finală de promovare, înregistrată în cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022, după soluționarea contestațiilor, este de 37,97%, comparativ cu rata de promovare generată de rezultatele inițiale, 34,64%.


 

Prin urmare, 251 de candidați, cu 22 mai mulți, față de rezultatele afișate inițial, au promovat examenul național de Bacalaureat, în această sesiune. Dintre aceștia, 17 candidați provin din promoția curentă, iar 5 candidați provin din promoțiile anterioare.


Rata de succes pentru promoția 2021–2022 este de 40,47%, față de 36,83%, înainte de contestații. La fel și pentru promoțiile anterioare, ponderea candidaților promovați este de 31,96%, față de 29,38% înainte de soluționarea contestațiilor.

Peste 200 de contestații, la Cluj

În județul Cluj au fost depuse 234 de contestații, defalcate astfel: proba E.a) – 93; proba E.b) – 3; proba E.c) -50 și proba E.d) – 88. Notele acordate inițial pentru 219 dintre lucrările contestate au fost modificate prin creștere sau descreștere, iar 15 lucrări contestate nu au înregistrat modificări ale notelor acordate inițial.


Reamintim faptul că în această sesiune a examenului național de Bacalaureat s-au prezentat 661 de candidați, din totalul celor 802 candidați înscriși. În județul Cluj, 1 candidat a fost eliminat din examen pentru fraudă/ tentativă de fraudă. Acesta nu se va putea înscrie pentru următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

Precizăm faptul că media minimă de promovare a examenului național de Bacalaureat este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.


Rezultatele finale au fost afișate astăzi, 3 septembrie 2022, în centrele de examen și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

 În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6, din Regulamentul UE 2016/679, privind protecția persoanelor fizice, în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), afișarea rezultatelor s-a realizat prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

CITEȘTE ȘI:

Rezultate finale BAC toamnă. Rata de promovare este de 35,4%

abonare newsletter