Educație

EXCLUSIV. UBB se pregăteşte pentru Admiterea de toamnă. Câte locuri sunt puse la dispoziție?

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca își va deschide în mai puțin de o lună porțile pentru a doua sesiune de admitere pentru absolvenţii de liceu candidaţi la statutul de student, dar și pentru absolvenții de facultate care vor să urmeze programele de master.

În mai puțin de o lună începe admiterea la UBB, sesiunea de toamnă/Foto: Facebook - Universitatea Babeş-Bolyai În mai puțin de o lună începe admiterea la UBB, sesiunea de toamnă/Foto: Facebook - Universitatea Babeş-Bolyai

 

În această sesiune, UBB Cluj pune la dispoziție un număr de 809 locuri bugetate 6.380 locuri cu taxă la nivel licență zi și 1.251 locuri cu taxă la învățământ la distanță, iar la nivel master vor fi în total aproximativ 1.041 locuri.


 

Potrivit Ruxandrei Ursache, șef serviciu la Direcţia Comunicare şi Relaţii Publice, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, la această situație se lucrează după retragerea candidaților din prima sesiune de înscrieri.


„La aceste situații încă se lucrează după retrageri. În momentul în care vor fi finalizate se vor încărca pe site la secțiunea admitere septembrie, detalizat pentru fiecare facultate în parte”, a declarat pentru monitorulcj.ro Ruxandra Ursache.

Reprezentanții UBB se așteaptă ca în această sesiune de înscriere cei mai mulți candidați să își depună dosarele la Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (cea mai mare concurență la programele de învățământ la distanță) și la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.


În raport cu celelalte universități din țară și din UE, pe ce loc se află UBB?

„Din 2016, UBB se află anual, constant, pe prima poziție în țară în cadrul metarankingului universitar demarat de Ministerul Educației și Cercetării. Metarankingul reunește și sintetizează anual rankingurile internaționale ale universităților”, a adăugat Ruxandra Ursache.

 


Sesiunea de toamnă a Admiterii la Universitatea Babeș-Bolyai va începe în data de 12 septembrie 2022, calendarul admiterii, taxele şi toate informaţiile necesare candidaţilor fiind accesibile la adresa: http://admitere.ubbcluj.ro.

 

CITEȘTE ȘI:

UBB, universitatea din țară cu cel mai mare buget aferent programului Erasmus

Peste 20.000 de candidați, înscriși la Admiterea UBB. FSEGA și Facultatea de Psihologie, cele mai căutate facultăți

Două săptămâni până la BAC-ul de toamnă!

Ultimele Stiri
abonare newsletter