Educație

Peste 40 de elevi clujeni NU s-au prezentat la proba scrisă la alegere, la Bacalaureat 2022

Peste 40 de absolvenți ai claselor a XII-a și a XIII-a din Cluj nu s-au prezentat miercuri la proba scrisă la alegere, din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022.

Peste 40 de absolvenți ai claselor a XII-a și a XIII-a din Cluj nu s-au prezentat miercuri la proba scrisă la alegere, din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022/ Foto: depositphotos.com

 

Absolvenții claselor a XII-a au susținut miercuri, 22 iunie 2022, a treia probă din cadrul Examenului național de Bacalaureat, proba scrisă la alegere a profilului și a specializării – proba E.d). 


 

Cei 3.812 candidați prezenți la această probă scrisă, în cele 16 centre de examen organizate în județul Cluj, au optat pentru una dintre următoarele 10 discipline, la alegere a profilului și a specializării_ Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie. 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Un număr de 43 de candidați nu s-au prezentat la proba scrisă de azi. Reamintim faptul că există candidați din promoțiile anterioare care susțin doar una sau două probe, celelalte fiind promovate și recunoscute în sesiunile precedente ale examenului național de Bacalaureat. În județul Cluj, nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă. 

Subiectele și baremele de corectare pentru proba scrisă – proba E.d), la alegere a profilului și a specializării, vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, astăzi, 22 iunie 2022, la ora 15:00.


Proba la limba și literatura maternă are loc joi

Joi, 23 iunie 2022, se va desfășura ultima probă scrisă la Limba și literatura maternă – proba E.b). pentru candidații care au studiat în limba minorităților naționale. 

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 27 iunie 2022 (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierul centrului de examen. Împreună cu contestația, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie 2022.


În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice, în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului, potrivit codului unic distribuit fiecărui candidat la prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat.

Pentru a promova examenul național de Bacalaureat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții: 

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5,00 (cel puțin) la fiecare dintre acestea
  • media notelor obținute la probele scrise trebuie să fie 6,00 (cel puțin)

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Bacalaureat 2022. 3.789 de elevi din Cluj au susținut proba la Matematică sau Istorie, iar 44 nu s-au prezentat la examen

Bacalaureat 2022. Absolvenții clasei a XII-a susțin proba obligatorie a profilului, marți

Ultimele Stiri
abonare newsletter