Economie

Un consultant în fonduri europene câștigă în medie peste 1.000 de euro pe lună. Cererea este mare în Cluj-Napoca

Un consultant în fonduri europene din România câștigă un salariu de 1.100 de euro net în fiecare lună, în medie. În Cluj-Napoca acest job este la mare căutare.

Un consultant în fonduri europene din România câștigă un salariu de 1.100 de euro net în fiecare lună, în medie/ Foto: depositphotos.com Un consultant în fonduri europene din România câștigă un salariu de 1.100 de euro net în fiecare lună, în medie/ Foto: depositphotos.com

 

Potrivit datelor oferite de platforma de recrutare BestJobs, scrie zf.ro, salariul net al unui consultant în fonduri europene ajunge, în medie, la 1.100 de euro pe lună.


 

Acest job este la mare căutare în România, în special în Cluj-Napoca, București sau Oradea, unde există 619 de posturi vacante disponibile pentru poziția de consultant în fonduri europene. 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Potrivit CEO BestJobs, Andrei Frunză, domeniul fondurilor europene a devenit tot mai important în ultimii ani, întrucât atragerea acestora contribuie semnificativ la dezvoltarea economiei. În acest context şi consultanţii de fonduri europene au devenit mai căutaţi, pe măsură ce complexitatea proiectelor ce trebuie realizate a crescut, adaugă el pentru sursa citată anterior.

Un candidat pentru un astfel de job trebuie să aibă, în general, experienţă în scrierea, implementarea şi elaborarea proiectelor finanţate prin POSCCE, POSDRU, POR, POCU, POC sau alte axe similare şi deţine cunoştinţe solide despre administraţia publică din România şi legislaţia aferentă. Pe lângă acestea, candidatul trebuie să dețină cunoștiințe despre programele de finanțare nerambursabile în Romțnia, abilități de comunicare și relaționare cu persoana cu care se află în fața lui.


„Candidatul perfect pentru rolul de consultant fonduri europene are experienţă în scrierea, implementarea şi elaborarea proiectelor finanţate prin POSCCE, POSDRU, POR, POCU, POC sau alte axe similare şi deţine cunoştinţe solide despre administraţia publică din România şi legislaţia aferentă. Mai mult, deţine cunoştinţe despre programele de finanţare nerambursabilă existente în România. Un astfel de specialist trebuie să aibă abilităţi excelente de comunicare şi relaţionare şi să fie o persoană cu iniţiativă, proactivă, autodidactă. În prezent, sunt multe poziţii deschise pe platformă şi companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Oradea, Bucureşti, Cluj, iar oferta salarială medie pentru această poziţie este de 1.100 euro pe lună”, a declarat Andrei Frunză, CEO BestJobs, pentru sursa citată.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Un agent imobiliar câștigă 800 de euro pe lună, în medie. Candidații, la mare căutare în Cluj

Clujul are salarii peste media națională. Peste 12% din angajați câștigă mai mult de 7.000 de lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter