Actualitate

Clujul are salarii peste media națională. Peste 12% din angajați câștigă mai mult de 7.000 de lei

Angajații din Cluj-Napoca au printre cele mai mari salarii din țară, salariul mediu fiind de 4.000 de lei net lunar.

Angajații din Cluj-Napoca, printre cei mai bine plătiți. FOTO: Primăria Cluj-Napoca Angajații din Cluj-Napoca, printre cei mai bine plătiți. FOTO: Primăria Cluj-Napoca


Conform datelor puse la dispoziție de Salario, comparatorul de salarii realizat de eJobs România, un clujean are un salariu mediu de 4.000 de lei pe net. La capitolul salarii, Clujul ar fi pe locul al doilea la nivel național, după București, conform Libertatea.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

În acest moment, peste 50% din angajații din Cluj-Napoca au un venit între 2.000 și 4.000 de lei. Aproximativ un sfert câștigă între 4.000 și 7.000 de lei net lunar, în timp ce mai puțin de 10% din angajați lucrează pe un salariu de sub 2.000 de lei lunar. Datele arată că 12,9% din clujenii angajați primesc un salariu de peste 7.000 de lei lunar.


În continuare domeniul IT este pe primul loc în clasamentul domeniului cel mai bine plătit. Un angajat din IT Software câștigă în medie 5.500 de lei, fiind urmat de un Project Manager cu 5.000 de lei.

La polul opus, cel mai slab plătiți angajați sunt cei care activează în domenii precum vânzări, clinici de înfrumusețare sau relații publice.


„Clujenii se numără printre cel mai bine plătiți angajați din țară, iar domeniul cu cele mai mari salarii oferite este IT-ul, unde salariații ajung să câștige chiar și peste cei din Capitală. Nu este însă o surpriză, pentru că, în ultimii ani, sunt multe zone unde Clujul a depășit Bucureștiul. Deși orașul transilvănean nu reușește să depășească per total Capitala la nivelul salariilor oferite, rămâne în continuare un punct de atracție pentru cei care-și doresc un loc de muncă, având în vedere dezvoltarea tot mai accelerată a acestuia”, spune Raluca Dumitra, manager de marketing la eJobs, liderul pieței de recrutare din România. 

CITEȘTE ȘI:

1 din 2 angajați în inginerie câștigă peste 4.000 de lei net. Cluj-Napoca, între oraşele cu cele mai mari salarii medii în acest domeniu

Salariile profesorilor au crescut, în medie, cu un leu în ultimul an

Ultimele Stiri
abonare newsletter