Economie

Cluj, în topul județelor cu cele mai multe proiecte industriale și logistică, în luna aprilie. Care sunt preferințele dezvoltatorilor?

Județul Cluj se află pe locul doi la cele mai multe proiecte pe piața industrială și de logistică din România. La nivel național există peste 700 de proiecte.

Clujul, fruntaș la investițiile din segmentul industrial și retail/ FOTO: pixabay.com Clujul, fruntaș la investițiile din segmentul industrial și retail/ FOTO: pixabay.com

 

766 de proiecte industriale și logistice se aflau în lucru, în diverse stadii de dezvoltare în cursul lunii aprilie, conform platformei Victa, dezvoltată de consultanții de la IBC Focus, care monitorizează șantiere, citată de economedia.ro.


 

Conform sursei citate, județul care are cea mai active piață industrial și de logistică din România este Bihorul cu 62 de proiecte, urmat de Cluj cu 43 de proiecte, Brașov cu 39 proiecte și Sibiu cu 38 proiecte. 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Județele cu cele mai puține proiecte active în luna aprilie au fost Mehedinți și Brăila, cu doar trei proiecte.

Clujul, fruntaș la investițiile din segmentul industrial și retail

În ceea ce privește segmentul industrial și retail, Clujul ocupă locul întâi la investiții. Potrivit sursei citate anterior, dacă luăm la pachet investițiile din segmentul industrial și cele din retail, cel mai activ județ în luna aprilie este Clujul, cu 85 de proiecte, urmat de Bihor, cu 78, iar zona București – Ilfov are, cumulat, 82 de proiecte.


În cadrul monitorizării au fost identificate 418 investiții medii, 213 de mici dimensiuni și 135 mari. Având în vedere situația pe luna aprilie, preferințele dezvoltatorilor au rămas pentru proiectele de dimensiuni medii, cu suprafețe între 1.000 și 3.000 mp.

 

CITEȘTE ȘI:

O treime din blocurile construite în Cluj-Napoca sunt vândute încă din faza de proiect

Ce proiecte și investiții noi aduce anul 2022 la Cluj-Napoca?

abonare newsletter