Economie

7 din 10 români nu știu ce consecințe financiare ar avea decesul, îmbolnăvirea sau implicarea lor într-un accident

Aproximativ 70% dintre români nu știu care sunt consecințele financiare pe care le-ar avea decesul, îmbolnăvirea sau implicarea lor într-un accident, potrivit unui studiu.

Numărul asigurărilor de viață a fost în creștere în anul 2021/ FOTO: pixabay Numărul asigurărilor de viață a fost în creștere în anul 2021/ FOTO: pixabay

 

Circa 70% dintre români nu ştiu care sunt consecinţele financiare pe care le-ar avea decesul, îmbolnăvirea sau implicarea lor într-un accident, arată cel mai recent studiu Aegon, realizat anul acesta împreună cu Reveal Marketing.


 

Conform sursei citate, doar 40% dintre români au deja un plan financiar în caz de îmbolnăvire sau accident.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News



Dintre segmentele analizate, familiile moderne au declarat în proporţie de 47% că au un astfel de plan implementat, în timp ce dintre familiile tradiţionale doar 34% au un plan financiar de rezervă pentru boală sau accident.


Bărbaţii sunt mai preocupaţi atunci când vine vorba de a-şi asigura stabilitatea financiară. 43% dintre aceştia au un plan bine pus la punct, spre deosebire de femei, care au luat în considerare acest aspect doar în proporţie de 37%.

Conform celor mai recente date, pentru multe familii din ţara noastră producerea unui eveniment nedorit (accident, îmbolnăvire a unui membru al familiei - ce se pot solda chiar şi cu un deces) ar duce la o scădere puternică a nivelului de trai.


Numărul asigurărilor de viață, în creștere

În 2021 s-a înregistrat o creştere de 18% a asigurărilor de viaţă faţă de 2020, conform raportului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Aceasta este cea mai mare creştere din ultimii ani, potrivit Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

„Atunci când în viaţa unei familii apare un eveniment care duce la spitalizare (fie că este ca urmare a unui accident sau a unei boli), impactul este unul major pe multiple planuri. Pe lângă impactul emoţional, grija pentru cei aflaţi în suferinţă, de obicei apare şi o problemă financiară, mai ales dacă vorbim despre principalii aducători de venituri în familie. Aceste situaţii au fost şi mai vizibile în perioada de plină pandemie când studiile făcute de noi au arătat că românii erau îngrijoraţi atât pentru sănătate, cât şi pentru situaţia financiară a familiei în cazul în care ar fi trebuit să se interneze. 


De altfel, am remarcat în ultimul an un interes în creştere pentru produsele şi serviciile noastre din zona de sănătate. Pornind de la aceste realităţi, am creat Fii Precaut, o asigurare flexibilă care oferă sprijin financiar în caz de spitalizare din accident sau boală, inclusiv COVID-19, în ţară şi străinătate. Cu toţii avem nevoie de siguranţă, de un plan de rezervă care să ne dea confortul mental că suntem pregătiţi şi pentru neprevăzut. Sperăm că prin tot ceea ce facem noi - proiecte de educaţie financiară, produse şi servicii care să răspundă unor nevoi actuale, să contribuim la creşterea procentului de români care au planuri financiare de rezervă”, declară Sînziana Maioreanu, CEO Aegon România.

Potrivit studiilor derulate de Aegon România în 2020 şi 2021, există un interes crescut al românilor pentru o asigurare care acoperă spitalizarea din accident sau boală.

Aproximativ 54% dintre persoanele chestionate în 2021 ar opta pentru un astfel de produs în viitorul apropiat. Procentul este mai mare cu 16% faţă de anul 2020. Femeile ar opta în proporţie de 55%, faţă de 35% în 2020, pentru o poliţă de asigurare care acoperă spitalizarea din accident sau boală, inclusiv Covid-19. 

Şi în rândul familiilor moderne s-a remarcat o creştere impresionantă a interesului pentru acest tip de produse, cu 62% dintre acestea declarând că îşi doresc să achiziţioneze o asemenea poliţă în 2021, faţă de doar 38%, în 2020.

 

CITEȘTE ȘI:

Atitudinea românului față de bani. Unde își ascund economiile o treime din români?

Ultimele Stiri
abonare newsletter