Economie

Universitatea Babeș-Bolyai va cumpăra hotelul Onix

După Hotelul Topaz și Opera Plaza, UBB a început demersurile pentru cumpărarea hotelului Onix. De această clădire va beneficia Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC).

UBB Cluj mai cumpără un hotel pentru extinderea Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării UBB Cluj mai cumpără un hotel pentru extinderea Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării

 

 


Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca a înaintat demersurile pentru a cumpăra hotelul de patru stele  Onix situat pe strada Septimiu Albini nr.12 pentru a crea loc în care își desfășoară activitatea studenții Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.

 


„Achiziția este în fază finală, noi sperăm să o semnăm în faza imediat următoare. Au fost obținute toate aprobările de la minister și așteptăm să se semneze. Achiziția aceasta este propusă pentru FSPAC”, a declarat pentru monitorulcj.ro Laura Irimieș, purtător de cuvânt al UBB.

 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Hotel Onix din Cluj-Napoca este alcătuit din 2 corpuri clasificate la 3 stele, respectiv 4 stele, cu o capacitate de 64 de camere, de care va beneficia Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC).

Universitatea Babeș Bolyai a devenit un cumpărător public de clădiri din oraș pentru a-și extinde activitatea în anul 2013, prima achiziție fiind Hotelul Topaz, care a fost transformat în săli de curs, seminarii, birouri plus o cantină pentru studenții de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC). Proiectul a costat 1,3 milioane de euro, iar UBB a cumpărat două treimi din hotel. Imobilul are aproape 2.000 de metri pătrați, între care 1.615 mp suprafață utilă.


A doua achiziție făcută de UBB Cluj a fost achiziționarea hotelului de 5 stele Opera Plaza în 30 iunie 2021, care a devenit noul sediu al Facultății de Drept.

Opera Plaza este primul hotel de cinci stele dat în funcțiune în Cluj-Napoca, investindu-se 4,5 milioane de euro și a fost finalizată în 2016. Hotelul aparține fraților Călin și Octavian Buzoianu. Este situat în centrul istoric din Cluj-Napoca, la doar 200 de metri de Opera Română și alte locuri culturale din oraș. Hotelul dispune de 64 de camere, care vor fi transformate pe viitor în săli de curs, laboratoare și birouri.

Rectorul UBB, Daniel David, a declarat în acea perioadă că prin această achiziție, va fi rezolvată problema de deficit al spațiilor pentru studenții universității, iar clădirea în care își desfășoară activitatea în prezent Facultatea de Drept, va fi pusă la dispoziție pentru Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, după finalizarea lucrărilor de schimbare a hotelului Opera Plaza.

„La UBB avem un deficit major de spații academice, atât pentru educație, cât și pentru cercetare. Spre exemplu, numai anul trecut numărul de studenți a crescut față de 2019 cu 6% (cu 11% pentru master). În acest mandat mi-am propus să corectez acest deficit, pentru a începe apoi și un proces de dezvoltare. Studenții au nevoie de medii moderne de învățare, nu mai pot sta ca pe vremuri înghesuiți în bănci sau, la cursurile de mare interes, chiar pe jos sau pe hol, iar cercetarea are nevoie de laboratoare în spații moderne și adecvate standardelor de astăzi. Acum pot spune public că Facultatea de Drept a UBB - una dintre cele mai mari ca număr de studenți, va avea un nou sediu modernizat, iar achiziția acestui spațiu îi va rezolva problemele de infrastructură academică pentru mulți ani de acum încolo”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Hotelul Opera Plaza va deveni sediul Facultăţii de Drept UBB. Cumpărarea hotelului, aprobată de Guvern

Ultimele Stiri
abonare newsletter