Economie

Cele mai multe angajări în IT, la Cluj-Napoca. După un curs de câteva luni oricine se poate angaja

Cele mai multe angajări în domeniul IT din ultima perioadă s-au făcut în Cluj-Napoca. După doar un curs de câteva luni, oricine, din orice domeniu, se poate angaja ca it-ist.

 

 


Numărul angajaților a crescut semnificativ din anul 2019 în Cluj-Napoca, potrivit unui studiu al SRD Media. În 2021, numărul angajaților în IT a crescut cu peste 15%. 

 


Oricine dorește să înceapă o carieră în domeniul IT o poate face cu doar câteva luni de pregătire, iar mai apoi se va putea bucura de un salariu bun.

„În general, orice persoană care a făcut o facultate şi a absolvit studii superioare poate face reconversie. Trăim perioada în care poţi să faci un curs de 3-6 luni de zile şi să intri în acest mediu”, a spus Adrian Lupău, Consultant Business, conform stirileprotv.ro.


Liviu, un tânăr care a lucrat în ultimii cinci ani în Anglia în construcții, a urmat cursuri de recalificare, potrivit sursei citate. În prezent, acesta lucrează la o companie de IT în Cluj: „Mult mai bine faţă de ce făceam înainte. Salariul e ok pentru început, abia acum am început şi e ok, o să vină şi măririle. Mă bucur că am făcut reconversia asta şi sper să învăţ cât mai mult”.

Un alt tânăr într-o situație similară este Dan, care a lucrat în Marea Britanie ca barman. Acum face cursuri ca să se poată angaja în domeniul IT: „După pandemie s-a oprit destul de brusc, moment în care am decis să mă întorc acasă în România. Pare ceva de viitor şi mult mai stabil faţă de domeniul ospitalităţii unde am lucrat înainte.”


Salariile pornesc de la 3 mii de lei net pentru început. În cazul în care o persoană are pregătire superioară, salariul poate sări la 5 mii de lei.

CITEȘTE ȘI:


Un BOOM al angajărilor a avut loc la Cluj, în IT. Numărul angajaților a crescut cu 57% față de 2019

 

Prețul mediu al chiriilor în Cluj, sub 400 euro. Scăderi colosale în Plopilor și Andrei Mureșanu

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter