Economie

Propunere ca eliminarea restricțiilor să se facă la nivel local, „în discuții”. Boc: „Am deschide economia mai repede”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a propus ca eliminarea restricțiilor să se decidă la nivel local, depinzând pe rata de vaccinare a județului. Propunerea se află „în discuții”.


 

Emil Boc a vorbit la radio despre o propunere pe care a făcut-o la Asociația Municipiilor ca eliminarea restricțiilor să se facă la nivel local.


 

Edilul susține că dacă o astfel de propunere ar fi pusă în aplicare, atunci Clujul ar redeschide economia mai repede decât în alte părți: restaurantele s-ar deschide mai devreme:


„Am făcut o propunere la Asociația Municipiilor ca eliminarea măsurilor să se facă și regional, dacă județul Cluj are o rată mai mare de vaccinare să i se permită să deschidă restaurantele mai repede decât în alte părți. Nu a fost respinsă, dar nici acceptată o asemenea propunere, doar a rămas în discuție. Din câte am văzut eu la nivel național sunt puține șanse ca asemenea propuneri să fie acceptate”, a explicat Emil Boc.

Totuși, o astfel de propunere are șanse mici să fie acceptată, având în vedere situația la nivel național.


„Viziunea Comitetul Național pentru Situații de Urgență a fost de dimensiune națională, nu locală, chiar dacă ea ar fi corectă cu dimensiunea locală acolo unde gradul de vaccinare este ridicat. Cel mai bine este să încurajăm toată țara să se vaccineze și atunci cu toții vom ieși mai repede din această pandemie”, a adăugat Boc.

CITEȘTE ȘI:


Val de cazuri COVID sau relaxare după Paște? Boc: „Dacă nu există excese, coborâm incidența în continuare”

 

Spectacol-test cu public la Cluj, în luna mai. Boc: „Nu poți opri dreptul la o viață normală a celor vaccinați”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter