Actualitate

Val de cazuri COVID sau relaxare după Paște? Boc: „Dacă nu există excese, coborâm incidența în continuare”

Cluj-Napoca se află într-un trend descrescător de mai bine de două săptămâni. Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 este în continuă creștere, dar acest lucru s-ar putea schimba dacă clujenii nu respectă regulile de Paște.

 

 


Emil Boc a vorbit la o emisiune radio despre situația epidemiologică din municipiul Cluj-Napoca, despre care spune că deși în utimul timp rata incidenței a scăzut considerabil, în curând situația se va stabiliza.

 


Mai exact, nu vor mai exista nici scăderi drastice ale ratei incidenței, dar nici creșteri mari.

În perioada sărbătorilor, clujenii și românii, în general, tind să uite de restricții. Emil Boc atenționează că rezultatele restricțiilor de Paște se vor observa doar peste două săptămâni.


Totodată, dacă clujenii nu fac „excese” situația în Cluj-Napoca ar putea să rămână bună și după sărbători - restaurantele vor rămâne deschise, iar circulația va fi permisă până la ora 22:00.

„Rezultatele le vom vedea peste două săptămâni, nu în aceste patru zile de sărbători. La incidență în aceste zile mă aștept să se mențină scăderea, dar o scădere puțin mai lină. M-am uitat la graficele de intrări/ieșiri și acum s-a cam apropiat intrarea cu ieșirea. Deci dacă zilele anterioare ieșeau 300 din carantină și intrau 100, acum ies 100 și intră 80. Sunt mai mici cifrele, dar se aplatizează încet încet această scădere. Traiectoria este corectă.


Iar acum dacă nu există excese înseamnă că putem să coborâm în continuare. După două săptămâni de la Paști va fi testul de încercare și probabil de aceea și autoritățile vor aștepta minim două săptămâni după Paști pentru a anunța eventualele măsuri care vor fi puse în aplicare după 1 iunie, mai încolo, în vederea revenirii spre normalitate”, a explicat Emil Boc. 

CITEȘTE ȘI:


Spectacol-test cu public la Cluj, în luna mai. Boc: „Nu poți opri dreptul la o viață normală a celor vaccinați”

 

abonare newsletter