Economie

Pensiile rămân la nivelul de la 1 ianuarie. Ce spune premierul?

Pensiile sunt mai mari anul acesta față de anul 2020, astfel acestea vor rămâne la nivelul stabilit de la 1 ianuarie, a anunțat premierul Florin Cîțu.

 

 


Chiar dacă românii se așteptau la o creștere mai mare a pensiilor, acest lucru nu se va întâmpla. Premierul Florin Cîțu a spus că pensiile s-au majorat deja cu 14%, iar cheltuielile au crescut deja.

 


„Pensiile vor fi mai mari ca anul trecut, deci anul acesta punctul de pensie este mai mare ca anul trecut. Pensiile au crescut 14%. Asta înseamnă că anul acesta, deja începem anul cu cheltuieli mai mari cu pensiile de aproape 9 miliarde de lei de la începutul anului, aproape 1% PIB trebuie să găsim acești bani”, a declarat Cîțu.

De asemenea, Flroin Cîțu a spus că pensiile și alocațiile mărite în acest an aduc noi cheltuieli statului român. El a spus că se vor discuta mai multe variante, dar atunci când „vorbim de pensii trebuie să ne gândim pe termen lung”.


„Cheltuilelile cu pensiile cresc în acest an cu aproape 8 miliarde de lei. Deja cresc cheltuielile și alocațiile cu înca 2,3 miliarde de lei. 11 miliarde în plus. Pensiile anul acesta vor fi mai mari decât pensiile de anul trecut, asta e cert și bugetul se construiește pe legislația în vigoare. Coaliția are un obiectiv foarte clar, pensiile să fie bazate pe contributivitate. Punctul de pensie în 2021 este mai mare decât în 2020.

Ne uităm la mai multe variante dar când discutăm despre pensii trebuie să ne uităm pe termen lung”, a declarat, săptămâna trecută, premierul Florin Cîțu.


CITEȘTE ȘI:

Vor crește pensiile în 2021? Anunțul făcut de Ministrul Muncii

abonare newsletter