Economie

Dragoș Damian propune oamenilor de afaceri să ofere angajaților un bonus pentru vaccinare: „Este un fel de medalie pentru cei care se vaccinează”

Dragoș Damian propune ca angajatorii să ofere un bonus pentru vaccinare angajaților, tocmai pentru a stimula oamenii să se vaccineze anti-COVID-19.

 

 


Directorull executiv PRIMER (Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din România), Dragoș Damian propune oamenilor de afaceri  să ofere un bonus pentru vaccinare angajaților. El consideră că odată cu dispariția pandemiei, economia își va reveni.

 


„Condiționarea pozitivă este cel mai bun lucru care se poate întâmpla pentru cineva. Pentru fiecare cetățean al României ar trebui să existe o formă de recunoștință, dacă participă la efortul comun de vaccinare. Unii o văd ca pe un bonus, eu o văd ca pe o formă de recunoștință, pentru că participă la acest efort epic de a combate virusul și cu cât o facem mai repede, cu cât ne vaccinăm mai mulți mai repede, cu atât pandemia va dispărea și economia își va reveni”, a declarat, sâmbătă, la Digi24, Dragoș Damian.

Antreprenorul în sănătate a spus că acestă propunere se angajează anagajatorilor, dar și Guvernului, tocmai pentru a se face deductibilă de la impozitare această sumă, așa cum se întâmplă în cazul bonurilor de masă, a bonurilor cadou etc.


Damian propune suma de 50 de lei pentru cei care se vaccinează

Dragoș Damian propune că angajtorii să ofere suma de 50 de lei angajaților care se vaccineză anti-COVID-19. El vede acestă sumă, ca fiind o medalie pentru cei care se vaccinează.

„Eu am propus o sumă care să nu fie nici exagerată, nici derizorie: 50 de lei. Este ca un fel de medalie, dacă vreți, pentru că ai fost vaccinat, dar care să poată fi fructficat sub forma unui bonus valoric, ca și acele vouchere cadou”, a explicat Damian.


Această sumă a fost stabilită de el după ce a vorbit cu mai mulți oameni de afaceri, astfel încât să fie un cuantum rezonabil atît pentru angajator, cât și pentru angajat.

„E bine să fie deductibilă suma, pentru că la 50 de lei ar trebui să mai plătesc 40 de lei statului, adică este într-un fel nedrept că eu trebuie să plătesc statului pentru ceva care în final ajută statul, dar vom face acest lucru și sunt foarte mulți antreprenori care vor să-și dovedească recunoștința față de angajați pentru acest efort”, a asigurat Dragoș Damian.


 

Acestă propunere ar trebui dezbătută public

Damian a spus că ar trebui să se facă un proiect-pilot, iar această propunere ar trebui dezbătută public, tocmai pentru a nu se înțelege nimic greșit din această inițiativă.

De asemnea, antreprenorul a subliniat că sunt angajatori care își pun la dispoziție birourile pentru a fi transformate în centre de vaccinare.

„Sunt angajatori care își pun la dispoziție propriile birouri sau propriile fabrici pentru locuri de vaccinare, pentru că vrem cu toții, ca angajatori și ca antreprenori, că suntem români sau că suntem multinaționale, vrem să terminăm cu această poveste și singura modalitate de a termina este să vaccinăm oamenii”, a arătat directorul PRIMER.

El a mai precizat faptul că indiferent că ești angajat sau nu, vaccinarea ar trebui să fie o opțiune pentru oricine, deoarece este singura soluție prin care putem pune capăt acestei pandemii.

„Nu merge așa. Întregul public, că este angajat, că nu este angajat, trebuie să înțeleagă că dacă nu își aduce contribuția la această campanie - comunicată bine sau nu - vom continua să avem probleme cu economia sau cu viața socială. Uitați, apar mutații, există tot interesul ca noi să terminăm tot acest proiect până la mijlocul anului”, a încheiat Dragoș Damian.

CITEȘTE ȘI:

OPINIE Dr. Dragoș Damian: Economie Cluj-Napoca. Vulnerabilități și trei direcții la care să ne gândim până în 2024

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter