Economie

Părinții vor primi zile libere plătite de stat și în 2021 pentru a-și supraveghea copiii la școala online

Părinții care au copii cu vârsta până la 12 ani, la creșă, grădinița sau școală vor primi și în 2021 zile libere pentru a putea sta acasă, în timpul cursurilor online. Măsura a fost luată și în 2020. Până când a fost prelungită?

 

 


Măsura prin care părinții care au copii la creșă, grădiniță sau la școală, cu vârsta de până la 12 ani, pot să își ia zile libere plătite de stat, dacă cursurile didactice se desfășoară online, a fost prelungită cu 6 luni, până la 30 iunie 2021, conform edupedu.ro.

 


Alineatul 1 al articolului 8^2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 147/2020 a fost modificat privind acordarea unor zile libere pentru părinți pentru a putea supraveghea copii, în situația limitării sau suspendării activităților didactice care presupun prezență fizică a copiilor în școli, din cauza coronavirusului.

Modificarea este următoarea:


„Prevederile prezentei Ordonanțe de urgență se aplică până la 30 iunie 2021 și în situația în care prin ordin al ministrului educației se dispune suspendarea activităților care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line”.

Îndemnizația pentru fiecare zi liberă acordată părinților se plătește de către angajator, în cuantum de 75% din salariul de bază. Acesta este corespunzător unei zile lucrătoare.


Decizia de a prelungi această prevedere a venit în contextul în care Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că școlile nu vor fi redeschise fizic pe 11 ianuarie, cân elevii revin din vacanța de iarnă.

CITEȘTE ȘI:


Structura anului școlar 2020-2021. Elevii vor avea vacanță 3 săptămâni de Crăciun

 

Elevii ar putea reveni în bănci la școală mai devreme! „Redeschiderea școlilor nu e condiționată de vaccinare”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter