Economie

Pandemia de COVID19 afectează GRAV piața muncii. Care sunt profesiile de viitor și care sunt pe cale de dispariție?

De la începerea pandemiei de COVID-19 și până acum, au fost făcute multe modificări în piața muncii. Noi competențe sunt la mare căutare.

Pandemia de COVID19 afectează piața muncii. Care sunt profesiile de viitor și care sunt pe cale de dispariție? Pandemia de COVID19 afectează piața muncii. Care sunt profesiile de viitor și care sunt pe cale de dispariție?

 

 


Pandemia va avea efecte mari asupra locurilor de muncă și în viitor, fiind tot mai mare cererea de abilități digitale, pe care puțină lume le are.

 


Unu din doi angajați trebuie să învețe și să fie instruit pentru noi competențe și abilități, mai ales digitale, pentru a se putea adapta la schimbările din piața muncii, conform capital.ro.

Aceste competențe nu se pot învăța peste noapte, ci necesită timp îndelungat, de la două săptămâni la cinci luni, ca oamenii să fie instruiți corespunzător.


Chiar și sistemul de învățământ este nevoit să se adapteze cerințelor economice de viitor, pentru a putea furniza abilități digitale profesiilor noi, din era „internetului 4.0”.

Potrivit unui raport intitulat Future of Jobs Report 2020, realizat de World Economic Forum, unele profesii devin tot mai căutate, iar altele sunt pe cale de dispariție:


Cele mai căutate locuri de muncă

Cele mai căutate profesii sunt cele tehnice, iar multe țin de evoluția digitală. Cea mai mare cerere se face pentru oameni de știință, analiști de date, specialiști în inteligență artificială și ingineri specializați pe robotică.

Alte locurile de muncă de viitor:


-digital marketing
-analiști în securitatea informațiilor
-dezvoltarea de aplicații
-profesioniști în dezvoltarea afacerilor

Automatizarea aduce o schimbare radicală în piața muncii, dar capitalul urman va fi întotdeauna esențial. În domenii precum marketing sau producția de conținut, personalul uman este necesar.

Care sunt profesiile pe cale de dispariție?

Odată cu apariția noilor profesii și digitalizarea tot mai mult a pieței muncii, este de înțeles faptul că multe alte locuri de muncă vor dispărea.

Mai exact, 85 de milioane de locuri de muncă vor fi date uitării.

Profesiile pe cale de dispariție:

-funcționari în administrație
-muncitori din fabrici
-funcționari în introducerea datelor
-mecanici
-lucrători în serviciile destinate clienților
-contabili

CITEȘTE ȘI:

Locurile de muncă care se caută pe piața muncii Vs. cele care au o scădere enormă

 

Cluj-Napoca, cel mai atractiv oraș din România. Fruntași la joburi, cultură și siguranță, codași la prețuri

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter