Economie

De ce sălile de păcănele rămân deschise, dar teatrele se închid? Milioane de euro în joc pentru stat

Sălile de păcănele, mai ales în Capitală, rămân deschise cu toate că teatrele, hotelurile și multe altele, se închid. Cât câștigă statul?

De ce sălile de păcănele rămân deschise, dar teatrele se închid? Milioane de euro în joc pentru stat De ce sălile de păcănele rămân deschise, dar teatrele se închid? Milioane de euro în joc pentru stat

 

 


Fiind că jocurile de noroc aduc o contribuție semnificativă bugetului statului român, sălile de păcănele nu se vor închide. În această perioadă fiind și, oarecum, necesare, economia aflându-se pe muchie de cuțit.

 


Comitetul pentru Situații de Urgență din Capitală a anunțat că sălile de jocuri cu noroc nu se vor închide, dar cele de spectacole și concerte își suspendă activitățile pentru minim 7 zile.

Totuși, păcănelele aduc sume imense bugetului, lucru pentru care acestea nu s-ar închide, evitându-se astfel mari pierderi.


Câți bani aduc jocurile de noroc statului român?

Păcănelele aduc 2 milioane de euro pe zi la bugetul statului și asigură, în același timp, locuri de muncă pentru 45.000 de persoane. Astfel, această industrie aduce contribuții imense la stat, și toate sistemele sale, inclusiv cel medical.

Chiar și teatrele beneficiază de aceste sume, cu toate că se vor închide.


”Am ajuns la performanţa de a putea avea venituri proprii, în primul semestru, în valoare de 25% din total cheltuieli din buget”, spunea directorul general al Teatrului Național din București, Ion Caramitru, pentru Adevărul, înainte de pandemie, conform ProTv.

Veniturile din fiecare an asigurate la bugetul de stat, doar din jocurile de noroc, sunt în valoare de 600 de milioane de euro. Aceste sume sunt aproape vitale în contextul crizei de Covid-19 care a afectat România pe toate planurile, în special medical și financiar.


CITEȘTE ȘI:

Sălile de păcănele, mai ales în Capitală, rămân deschise cu toate că teatrele, hotelurile și multe altele, se închid. Cât câștigă statul pe urma lor?

 

Județul în care numărul cazurilor de Covid-19 a crescut cu 350% în 24 de ore

 

abonare newsletter