Economie

RECORD: Tranzacțiile imobiliare au crescut la Cluj-Napoca, orașul SE DEZVOLTĂ RAPID

Tranzacţiile cu imobile încheiate în primele şapte luni din 2020 în marile oraşe din Transilvania au crescut vizibil.

RECORD: Tranzacțiile imobiliare au crescut la Cluj-Napoca, orașul se dezvoltă rapid RECORD: Tranzacțiile imobiliare au crescut la Cluj-Napoca, orașul se dezvoltă rapid

 

 


Tranzacțiile imobiliare au crescut semnificativ comparativ cu perioada similară din 2019, chiar dacă au fost două luni de restricţii de circulaţie din timpul stării de urgenţă, potrivit specialiștilor de la o companie de consultanţă imobiliară.

 


Piaţa rezidenţială din Transilvania trece prin cele mai bune momente ale sale din ultimele trei decenii, cu recorduri de livrări, o majorare a numărului de tranzacţii şi preţuri care înregistrează o evoluţie pozitivă faţă de perioada similară din 2019. Astfel, Cluj-Napoca, Sibiu şi Oradea, cele mai mari trei pieţe rezidenţiale regionale din Transilvania, au înregistrat noi recorduri absolute în ceea ce priveşte livrările de noi locuinţe.

Cluj-Napoca, cea mai mare piață rezidențială regională din România

Cluj-Napoca a rămas cea mai mare piaţă rezidenţială regională din România, cu excepţia regiunii Bucureşti – Ilfov. 7.557 de locuinţe au fost finalizate în 2019 în oraş şi în împrejurimi, în creştere cu 6% comparativ cu anul anterior, stabilindu-se astfel un nou record. Peste 55% dintre acestea au fost finalizate în proiecte rezidenţiale amplasate în aria administrativă a oraşului.


„Piaţa rezidenţială din Cluj-Napoca a rezistat relativ bine şocului produs de criza sanitară prin care trecem. Oraşul continuă să se dezvolte macroeconomic iar proiectele realizate temeinic, cu un plan de business bine pus la punct, înregistrează în continuare rezultate satisfăcătoare, deşi există, desigur, şi proiecte cu rezultate slabe. Cererea a revenit la niveluri similare cu cele înregistrate anul trecut iar preţurile sunt, în medie, cu aproape 10% mai mari faţă de acum un an”, a declarat Anamaria Burcă, managing partner la o companie de consultanță imobiliară.

Numărul de tranzacţii cu imobile încheiate în Cluj în primele şapte luni din 2020 a crescut cu 25,5% comparativ cu primele şapte luni din 2019, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), chiar dacă au existat două luni de restricţii de circulaţie din timpul perioadei stării de urgenţă.


CITEȘTE ȘI:

Undă verde pentru extinderea Liberty Technology Park. Vor fi construite șase noi imobile, între care și o grădiniță

  

abonare newsletter