Actualitate

Undă verde pentru extinderea Liberty Technology Park. Vor fi construite șase noi imobile, între care și o grădiniță

Liber la extindere pentru Liberty Technology Park.

Undă verde pentru extinderea Liberty Technology Park. Vor fi construite șase noi imobile, între care și o grădiniță Undă verde pentru extinderea Liberty Technology Park. Vor fi construite șase noi imobile, între care și o grădiniță

 

Consilierii locali au aprobat joi, în ședința de consiliu, Planul Urbanistic Zonal de restructurare urbană pe strada Gării, numărul 21, în vederea extinderii ansamblului Liberty Technology Park. Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi.


 

PUZ-ul prevede parcelarea unui teren de 4,5 hectare din preajma ansamblului Liberty Technology Park deja existent, pentru realizarea a șase noi clădiri: două clădiri de locuințe colective, care vor însuma aproximativ 250 de apartamente, trei clădiri mixte (locuințe și spații comerciale) și o grădiniță. Potrivit proiectului, grădinița va rămâne privată, nefiind cerută de administrația locală, așa cum se întâmplă tot mai des în ultima vreme, în ședințele Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU).


„Prin PUZ se propune parcelarea terenului în vederea realizării unui ansamblu mixt format din 6 corpuri de clădire (o grădiniță, două imobile de locuințe colective și trei imobile mixte) ce completează spațial ansamblul Liberty Technology Park existent, precum și amenajarea terenuluispații verzi (plantații înalte, medii și joase), sistem de alei și platforme pentru circulații auto și pietonalespații pentru bicicletemobilier urban, amenajări pentru joacă, odihnă și alte activități în aer liber compatibile, platforme subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor pe patru fracții”, potrivit documentației anexate.

Regimul de înălțime admis pentru grădiniță este (1-2S)+P+E, iar în ceea ce privește celelalte clădiri, acestea vor avea (1-3S)+P+5E+R și o înălțime maximă de 28 de metri. Clădirile vor fi deservite de 3 subsoluri, care adăpostesc în total 1.068 de locuri de parcare pentru autoturisme (dintre care 39 pentru persoane cu dizabilități) și 717 locuri pentru biciclete.


Legătură auto între două străzi

De asemenea, prin acest proiect se urmărește realizarea unei legături auto între strada Oașului - fundătură și strada Gării.

„Se propune o sistematizare a tramei stradale din zonă prin introducerea de noi străzi și prin reorganizarea sistemului existent, avându-se în vedere creșterea eficienței și îmbunătățirea circulației în zonă, atât auto, cât și velo și pietonal. Accesul la ansamblu se va realiza din str. Gării și din str. Oașului fundătură. Prin studiu se propune o legătură auto și pietonală între cele două străzi, pe proprietatea beneficiarei, astfel fiind îmbunătățită circulația auto în zonă”, se arată în proiectul de restructurare.


Conform planului de acțiune pentru implementarea investițiilor, investiția va fi realizată în patru etape: în prima etapă se vor realiza corpurile I și J cu destinația de locuințe colective, precum și drumul aferent de acces ce le deservește. În etapa a doua se vor realiza corpurile G – grădiniță și F – birouri/servicii. În a treia etapă, se va realiza corpul H (birouri, servicii) și strada A, pe tronsonul aferent imobilului, iar în a parta etapă, corpul A (birouri, servicii) și strada A până la intersecția cu strada Gării.

Ce câștigă orașul din proiect?

Potrivit hotărârii de consiliu local, vor fi realizate, pe cheltuiala investitorului, următoarele obiective de interes public:


Două stații de biciclete publice „Cluj Bike” ce vor fi preluate cu titlul gratuit în patrimoniul Municipiului Cluj-Napoca anterior recepției corpului A;

Amenajarea unui teren de 1.800 mp cu acces direct din str. Oașului Fundătură, ca spațiu verde cu loc de joacă pentru copii, ce va fi preluat cu titlul gratuit în patrimoniul Municipiului Cluj-Napoca anterior recepției ultimulu corp de clădire a ansamblului propus, corpul A. Amenajarea se va realiza în baza unui proiect de specialitate, avizat și va consta în loc de joacă pentru copii, cu dotări specifice, zonă de fitness în aer liber, zonă de relaxare, mobilier urban, alei pietonale, amenajare peisageră cu gazon, arbuști și arbori. Investiția estimativă asumată pentru amenajarea parcului este de aproximativ 200.000 de euro;

Se vor planta arbori cu talie medie, cu circumferința de minim 35 m măsurată la o distanță de 1 m de la colet, în fața clădirii E (clădire existentă) de pe strada Gării 21, până la finalul anului 2020;

Se va moderniza stația de autobuz de pe strada Oașului. Termenul de realizare este de maxim 12 luni de la data obținerii autorizației de construire pentru modernizarea stației de autobuz, dar nu mai târziu de recepția ultimului corp de clădire din ansamblu. Investiția estimativă asumată pentru acest obiectiv este de 10.000 de euro.

 

CITEȘTE ȘI

Mii de oameni se vor muta în zona pârâului Nadăș! Un proiect imobiliar GIGANT, cu peste 600 de locuințe, a fost APROBAT

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter