Economie

Consiliul Județean caută chiriași în Tăietura Turcului. Cine se mută în Parcul Tetarom 1?

Licitația publică pentru închirierea unor spații de business din incinta Parcului Industrial Tetarom 1, din Cluj-Napoca, a fost lansată.

Consiliul Județean (CJ) Cluj și Tetarom SA, societate în cadrul căreia forul administrativ județean deține calitatea de acționar majoritar, anunță lansarea licitației publice în vederea închirierii mai multor spații de depozitare și birouri situate în incinta Parcului Industrial Tetarom 1, imobile a căror suprafață utilă totală se ridică la circa 8.000 de mp.

50 de spații urmează să fie închiriate în Parcul Industrial Tetarom 1

Procedura vizează închirierea a trei clădiri edificate în cadrul proiectului cu finanțare europeană derulat de Consiliul Județean Cluj, în valoare totală de aproape 70.000.000 de lei, imobile care au fost recent date în administrare societății Tetarom SA, se arată într-un comunicat remis de forul administrativ județean.


Urmează a fi închiriate 50 de spații cu suprafețe cuprinse între 30 și 80 de mp, dispuse într-o clădire de birouri ultramodernă cu regim de înălțime D+P+5E și clasa energetică A, 9 compartimente, cu suprafețe cuprinse între 297 și 321 mp, aflate în hala de depozitare numărul 1 și, respectiv, alte 8 compartimente, cu suprafețe cuprinse între 178 și 236 mp, situate în hala de depozitare numărul 2.

„Ceea ce urmărim este să închiriem cât mai repede aceste spații ultramoderne pe care le-am edificat cu bani europeni, pentru a da, astfel, un nou imbold economiei clujene”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. Ofertele investitorilor interesați pot fi depuse până în data de 5 iunie 2020, ora 13:00, la sediul Tetarom SA, din Cluj-Napoca (str. Tăietura Turcului nr. 47, clădirea A1).


Tetarom 1, finalizat cu întârziere din cauza alunecărilor de teren

Consiliul Județean Cluj a efectuat, în mai 2019, recepția finală a investiției „Dezvoltare Parc Industrial Tetarom I, edificare Clădiri, Extindere şi Modernizare Infrastructură”. Odată cu această etapă, proiectul european finanțat în proporție de 50% prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regională – Programul Operațional Regional 2007-2013, devenea, în sfârșit, pe deplin funcțional.

Vákár István, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a emis ordinul de începere a lucrărilor de execuţie pentru realizarea obiectivului încă din iunie 2014. De asemenea, CJ Cluj anunța, în august 2016, că, în ciuda alunecărilor de teren, noile clădiri din Parcul Industrial Tetarom I, construite din fonduri europene, sunt gata să fie inaugurate. Trecuseră de atunci aproape trei ani, clădirile fiind recepționate abia în data de 17 mai 2019.


Lucrările de construcții recepționate au fost executate în baza contractului încheiat între județul Cluj, prin Consiliul Județean Cluj și Asocierea ACI Cluj SA, Nord Conforest SA, Electromontaj SA, valoarea totală a proiectului fiind de 61.464.221,79 lei, din care suma nerambursabilă solicitată s-a ridicat la 30.732.110,89 lei.

CITEȘTE ȘI:


CJ Cluj a recepționat imobilele construite în proiectul european de extindere a Parcului Industrial Tetarom I

 

Dealul de la Tetarom I alunecă de 7.000 € pe zi

 

abonare newsletter