Economie

UE anchetează mai multe bănci suspectate de manipularea Euribor

<p />Comisia Europeană a confirmat miercuri că au fost efectuate investigaţii la sediile mai multor bănci care activează pe piaţa derivativelor legate de Euribor, pe fondul suspiciunilor referitoare la existenţa unui cartel pe această piaţă, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Executivul comunitar a precizat că este îngrijorat de posibilitatea ca societăţile vizate să fi încălcat legislaţia antitrust care interzice cartelurile şi practicile restrictive.

Comisia nu a identificat băncile sau ţările unde au fost efectuate investigaţii, însă o sursă citată de Reuters susţine că birourile din Londra ale Deutsche Bank se numără printre băncile investigate de Comisia Europeană.

Dobânda Euribor este stabilită de 44 de bănci şi este utilizată ca indicator de referinţă pentru mii de miliarde de credite şi instrumente financiare în euro.

Ancheta Comisiei Europene vine după ce în luna martie a acestui an agenţiile de reglementare din SUA şi Japonia au demarat o anchetă globală pentru a stabili dacă dobânda Libor a fost manipulată în timpul crizei financiare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter