Economie

Coronavirus. România a pierdut într-o lună peste un milion de locuri de muncă

Criza declansata de epidemia de coronavirus a dus la pierderea mai multor locuri de munca decat criza econonica din perioada 2008-2012.

Coronavirus. România a pierdut într-o lună peste un milion de locuri de muncă Coronavirus. România a pierdut într-o lună peste un milion de locuri de muncă

De la declanşarea stării de urgenţă şi până în prezent, conform raportărilor oficiale, România a pierdut peste un milion de locuri de muncă, mai multe decât cele 700.000 de locuri de muncă pierdute după criza economică, în perioada 2008-2012, arată într-un comunicat Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).

"Ultima raportare a Ministerului Muncii cifra numărul contractelor suspendate la 1.005.552, din care peste 292.000 în industria prelucrătoare, peste 196.000 în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehicolelor şi motocicletelor, restul de peste 100.000 în hoteluri şi restaurante. Dacă la acest număr adăugăm cele 209.851 contracte de muncă încetate în comerţ, industrie prelucrătoare şi construcţii, avem tabloul complet al situatiei şomerilor din România", arată CONAF.


România a pierdut într-o lună peste un milion de locuri de muncă

În SUA, aproximativ unul din zece angajaţi, reprezentând 16,8 milioane de oameni, şi-au pierdut locul de muncă în ultimele trei săptămâni, pe fondul crizei economice generate de coronavirus. Datele reprezintă cele mai multe locuri de muncă pierdute în cea mai scurtă perioadă, din 1948 încoace.

Citeste mai mult despre criza provocata de coronavirus in Romania si cum afecteaza locurile de munca pe wowbiz.ro.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter