Economie

Norvegienii cumpără terenuri în Cluj-Napoca, o fostă platformă industrială clujeană în vizor

Fondul Suveran al Norvegiei ia în calcul achiziţia unei platforme industriale în Cluj-Napoca.

Norvegienii cumpără terenuri în Cluj-Napoca, o fostă platformă industrială clujeană în vizor Norvegienii cumpără terenuri în Cluj-Napoca, o fostă platformă industrială clujeană în vizor

Potrivit datelor din piaţa imobiliară, un lot din platforma industrială unde se află Unirea SA din Cluj-Napoca a fost deja achiziţionat de Fondul Suveran al Norvegiei, norvegienii fiind chiar interesaţi de achiziţia întregii platforme sau de o suprafaţă cât mai mare din aceasta.

„Nu putem comenta nicio informaţie cu privire la tranzacţii. Toate tranzacţiile realizate sunt anunţate pe o pagină specială”, au precizat reprezentanţii Fondului Suveran al Norvegiei, potrivit Ziarul Financiar. De precizat faptul că Fondul Suveran al Norvegiei gestionează active de circa 1.000 miliarde de dolari, investind banii din petrol şi gaze în acţiuni şi proprietăţi la nivel internaţional.


Conform unui raport de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), Adunarea Extraordinară a Acţionarilor companiei Unirea SA din data de 23 iulie 2019 a aprobat vânzarea imobilelor constând în construcţii şi terenuri din Cluj-Napoca, din Piaţa 1 Mai nr. 1-2. Terenul este format din nouă loturi cu o suprafaţă totală de circa 41.500 mp, iar preţul de vânzare aprobat este de cel puţin 18 milioane de euro, plătibil în două tranşe până la finalul anului curent, arată zf.ro.

Etichete: piata 1 mai
Ultimele Stiri
abonare newsletter