Economie

Banca Transilvania, la MAXIMUL istoric la Bursă!

De la începutul anului, acţiunile băncii au înregistrat un randament de 35%, cu tot cu dividende, bifând o capitalizare de 12,2 miliarde de lei (circa 2,6 miliarde de euro).

Banca Transilvania, la MAXIMUL ISTORIC la Bursă! Banca Transilvania, la MAXIMUL ISTORIC la Bursă!

Astfel, Banca Transilvania (TLV), cea mai tranzacţionată acţiune de la bursa românească, a închis pe 15 iulie 2019 la maximul istoric de 2,54 lei pe acţiune, preţ ajustat cu cele mai recente majorări de capital. Practic, cea mai mare bancă din România a ajuns la o valoare de piaţă de 12,2 miliarde de lei (2,6 miliarde de euro), potrivit datelor obținute de ZF din platforma BVB.

De la începutul anului 2019, acţiunile TLV înregistrează un randament de 35% cu tot cu dividende, în timp ce „ricoşeul“ din minimele atinse în luna ianuarie a acestui an este de circa 70% – cea mai bună dinamică din minime din rândul acţiunilor din prima ligă bursieră, potrivit calculelor Ziarul Financiar.


Spre comparaţie, indicele BET-TR a urcat cu circa 34%, în timp ce capitalizarea băncii de la Cluj a urcat de la începutul anului cu aproape 3 miliarde de lei. Pe 14 august 2019, banca clujeană va anunţa rezultatele pe S1.

Ultimele Stiri
abonare newsletter