Economie

Disponibilizări în masă la Sinterom! Compania clujeană dă vina pe "contractele păguboase"

Conducerea Sinterom va concedia 62 de angajați după ce, în luna februrie, societatea a anunțat că a intrat într-un proces de restructurare, vizând relansarea exclusivă a fabricaţiei de piese sinterizate, abandonându-se fabricarea celelorlalte produse consumatoare de resurse, precum pompe-bujii şi ceramice.

Potrivit conducerii, “societatea a devenit în ultimii ani un furnizor captiv al câtorva clienți, companii multinaţionale care se folosesc de unele practici comerciale, nejustificate economic sau tehnic prin care solicită reduceri anuale de preţuri pe seama creșterii ritmului de producție”.

“În ultimii ani, societatea s-a confruntat cu o scădere continuă a profitabilității generată în principal de creșterea preţurilor pe piaţa de energie și gaze naturale și a costului cu munca vie. Faptul că activitatea de producție se desfășoară în Cluj-Napoca, un oraș cu un nivel ridicat al salarizării, pune, de asemenea, societatea într-o dificultate majoră în ceea ce privește competitivitatea ei în industria automotive. În vederea menținerii în piată a societății, acționarii au fost de acord să subvenționeze în ultimul an activitatea de producție a societății, dar începând cu acest an a devenit imperativă reorganizarea și restructurarea societății, prin concedierea colectivă a unui număr de 62 salariați”, a declarat Mihail Lăzăroae, director general Sinterom.


Potrivit acestuia, planul de reorganizare și restructurare, coroborat cu acordarea de salarii diminuate în lunile ianuarie și februarie, a stârnit nemulțumirea salariaților, care, începând din 14 martie, au pornit o acțiune de protest prin întreruperea activității.

“Conducerea executivă a societății, precum și acționariatul său, consideră revendicările salariaților ca fiind îndreptățite, solidarizează cu aceștia și va continua acțiunea de oprire a producției de produse sub contracte păguboase pentru societate, asumând pierderi noi pentru cel mult 2 luni de fabricație", a mai precizat Lăzăroae.

Ultimele Stiri
abonare newsletter