Economie

Banca Transilvania lansează platforma BT Open Banking

Etapa de testare este până în septembrie a.c., după care va fi lansată varianta finală a platformei.

Banca Transilvania lansează platforma BT Open Banking (BT Api Store), care permite fintech-urilor şi altor companii de tehnologie să testeze integrarea cu BT, pentru a prezenta servicii ale băncii, precum: afişarea soldurilor online, istoricul tranzacţiilor şi iniţierea tranzacţiilor prin platforme externe către Banca Transilvania.

PSD2 este un prim pas spre Open Banking şi este o directivă europeană obligatorie pentru băncile din România, în direcţia dezvoltării semnificative a serviciilor bancare. Aceasta presupune crearea unei pieţe unice pentru plăţi la nivelul Uniunii Europene, facilitarea accesului pe piaţa bancară a unor jucători noi şi din alte industrii, crearea platformei pentru plăţile SEPA, precum i protejarea dreptului consumatorilor privind efectuarea plătilor.


“Open Banking este noul mod de a face banking. Avem de acum înainte oportunitatea de a integra în ecosistemul BT şi alţi actori, cum sunt fintech-urile, ceea ce va aduce o experienţă digitală superioară pentru clienţi, ideile noi putând fi implementate mult mai repede decat până acum. Fintech-urile ne ajută să ţinem pasul cu noile provocări şi cerinţe, cu noile tehnologii, dar şi cu concurenţa care vine din alte domenii” - declară Mariana Chindris, Director Coordonator Transformare Digitala, Banca Transilvania.

Pe parcursul urmatoarelor luni, banca va adauga şi alte servicii. Proiectul BT Open Banking a fost realizat integral de echipa de IT si Digital a Băncii Transilvania, în colaborare cu furnizorul soluţiei IBM şi de IT Smart Systems.

Etichete: cluj lansare
Ultimele Stiri
abonare newsletter