Economie

Salina Turda a primit două stele Michelin în celebrul ghid de călătorie

A doua ediție a Ghidului Verde lansat de Michelin în România, scos la 8 ani după precedentul ghid de călătorii, conține multe informații noi despre destinații turistice, printre acestea aflându-se și obiectivul turistic Salina Turda.


Autorii ghidului au fost impresionați de Salina Turda, pe care o consideră modernă și surprinzătoare, scriu jurnaliștii de la stiri.tvr.ro.

Două stele Michelin au primit și alte destinații din țara noastră: Castrul de la Porolisum din Sălaj, Parcul Național Retezat sau Cascada Bigăr din Caraș Severin, scrie sursa citată.


Și mai bine văzute sunt două obiective din Maramureș, Valea Marei și Valea Maramureșului, cotate cu trei stele Michelin, din trei.

Aprecierile curg la adresa Salinei

Salina Turda are aprecieri foarte bune pe siteul tripadvisor.com. Din cele peste 1200 de păreri postate pe pagina de turism, 65% au încadrat destinația la categoria „excelent” și 26% la categoria „foarte bine”.


Salina Turda primeşte 700.000 de turişti anual, iar popularitatea ei a depăşit de mult timp graniţele României. Zona s-a dezvoltat şi continuă să se ridice noi spaţii de cazare şi de agrement, în jurul salinei, care atrag ca un magnet vizitatori din întreaga ţară şi din străinătate. 

În inima Transilvaniei, Salina Turda funcţionează ca liant între toate zonele turistice, de la Oradea la Sighişoara, de la Braşov sau Sibiu, către Deva şi Hunedoara. Pe oricare dintre circuitele turistice importante ale Transilvaniei, se poate face măcar un popas la Salina Turda. Sau din fiecare zonă turistică se poate face măcar o excursie de o zi aici.


Ghidul Michelin cuprinde obiective turistice recomandate vizitatorilor din întreaga lume

Ghidul Verde pentru România are 508 pagini și include 26 de hărţi, 92 de fotografii, peste 300 de recomandări pentru hoteluri și restaurante şi peste 500 de locuri de vizitat în România.

Ghidul Michelin este disponibil în 38 de țări și generează vânzări de peste un milion de exemplare anual.


România este singura țară în care Ghidul Verde este lansat în limba locală, în contextul în care în majoritatea țărilor europene acesta este disponibil în limba franceză sau engleză, mai scrie sursa citată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter