Economie

Clujul are acum aproape 2300 de locuri de muncă vacante. Vezi cele mai căutate posturi!

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă are publicate pe site-ul propriu aproape 2.300 de locuri de muncă vacante, peste 8% din oferta disponibilă la nivelul întregii țări.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: șofer autocamion/mașină de mare tonaj (163), montator electromecanic (108), funcționar informații clienți (86), lucrător comercial (80), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (74), telefonist (60),programator (53) și programator ajutor(34), precum și muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor(51).

La nivel național clasamentul se schimbă radical. Astfel, pe primul loc este poziția de agent de securitate (1.804), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.335), muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.207), lucrător comercial (1.003), confecţioner-asamblor articole din textile (829), operator confecționer industrial îmbrăcăminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice (705), manipulant mărfuri (633), șofer autocamion/mașină de mare tonaj (531), femeie de serviciu (529), lăcătuş mecanic (500).


Majoritatea posturilor sunt destinate persoanelor cu liceu

Din cele 28.141 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori, la nivel național, la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 1.324 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager,  medic, contabil etc), 16.049 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fără studii.

Unde se poate vedea oferta de locuri de muncă

Oferta locurilor de muncă la nivel național poate fi consultată pe site-ul ANOFM (www.anofm.ro), la secțiunea Persoane fizice/Locuri de muncă vacante. În ceea ce privește locurile de muncă la nivel județean, aceste informații pot fi vizualizate pe pagina de internet a fiecărei agenții pentru ocuparea forței de muncă județene/municipale sau la sediul acestora.


Precizăm că baza de date a locurilor de muncă vacante este una dinamică, informațiile prezentate reflectând situația existentă la ora 7:00 AM.

Monitorul de Cluj a lansat Magnet CV, cea mai nouă platformă online unde puteți găsi sau oferi locuri de muncă. Magnet CV este o platformă interactivă de joburi, utilă pentru foarte mulți angajatori și oameni aflați în căutarea unui serviciu. Anunțurile de angajare sunt disponibile în timp real, putând fi consultate pe fiecare pagină a portalului de știri MonitorulCJ.ro, sporind astfel atât vizibilitatea lor, cât și șansele de a fi văzute de cititorii aflați în căutarea unui loc de muncă.


Citește și Deficit de forță de muncă la Cluj! Ce modalități ingenioase de recrutare au găsit companiile?

Ultimele Stiri
abonare newsletter