Economie

Cum se lucrează la podul de peste Someş care leagă două autostrăzi din Cluj – FOTO/VIDEO

Există mari şanse ca podul de peste Someş, un ciot de 0,766 km care trebuie să conecteze Autostrada A3 Gilău-Câmpia Turzii de "muzeul" de autostradă Gilău-Nădășelu, segment deja finalizat din luna noiembrie 2017, să fie gata până în septembrie, susțin reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

„Sâmbătă, 16 iunie, s-au finalizat operațiunile de instalare a grinzilor pe podul/viaductul Gilău, începute pe 21 mai, așa cum au promis constructorii (antreprenorul general Tirrena Scavi și subcontractorul Deme Macarale). Se lucrează susținut la armare și în următoarele 5 zile ar trebui să avem placa de suprabetonare turnată pe jumătate din pod. Se muncește bine și la breteaua de acces dinspre Cluj-Napoca spre Nădășelu. Avem speranțe în continuare că proiectul va fi gata la final de septembrie și, ținând cont de toată birocrația, vom putea circula în octombrie de la Nădășelu și până la Câmpia Turzii pe autostradă (61,25 km)”, spun membrii Asociației Pro Infrastructură.

Conform contractului, proiectul ar fi trebui să fie gata la finalul lunii august 2018. Valoarea de semnare a contractului este de 25,6 milioane lei fără TVA.


Deși vorbim de un tronson scurt de autostradă, acesta este unul destul de important pentru că vine în continuarea Autostrăzii A3 Câmpia Turzii - Gilău de la intersecția cu DN1, ocolește municipiul Cluj-Napoca prin partea de vest și se oprește aproape de localitatea Nădășelu într-o intersecție cu un alt drum național, DN1F spre Zalău și Satu Mare. Practic, A3 Gilău - Nădășelu va funcționa ca o centură în partea vestică a municipiului Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter