Economie

Numărul celor care au depus D112 on-line s-a dublat

<p />Apropierea datei de 25 august, dată de la care declaraţia D112 privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate se va depune în mod obligatoriu on-line de către persoanele juridice a determinat creşterea numărului celor care apelează la metoda electronică de depunere a declaraţiilor.

Astfel, în luna iulie au fost depuse 20944 de declaraţii la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Cluj, dintre care 9128 au fost trimise on-line, ceea ce înseamnă un procent de 43, 58%, comparativ cu luna iunie, când procentul a fost de doar 20%.

Termenul de la care declaraţia se va depune exclusiv on-line, prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, a fost recent prorogat de la data de 25 iulie 2011, la cea de 25, nemaifiind acceptat formatul pe suport de hârtie.


Vă reamintim că, pentru depunerea declaraţiei prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, angajatorii trebuie să deţină un certificat calificat, eliberat în condiţiile Legii nr.455/2001 privind semnătura electronică sau să împuternicească persoane care deţin acest certificat.

Obţinerea unui certificat se face de la unul din furnizorii acreditaţi de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, iar certificatul calificat obţinut trebuie înregistrat pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la secţiunea „Declaraţii electronice”.   A.T.

abonare newsletter